juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lewis Hamilton slaat George Russell leeg terwijl woede overkookt na dramatische Nederlandse Grand Prix |  F1 |  Sport

Lewis Hamilton slaat George Russell leeg terwijl woede overkookt na dramatische Nederlandse Grand Prix | F1 | Sport

Lewis Hamilton bezorgde George Russell een koude schouder op een gespannen moment na de Nederlandse Grand Prix, waarbij de zevenvoudig wereldkampioen uiteindelijk slechts als vierde eindigde ondanks een voorsprong van iets meer dan 10 ronden te gaan. Hamilton was woedend op de teamradio in de laatste paar ronden van de race en beschuldigde Mercedes ervan zijn race volledig te verpesten.

En hij had duidelijk een slecht gevoel jegens teamgenoot Russell, die aan het einde pitte voor zachte banden en Hamilton blootstelde aan Max Verstappen bij de herstart. De Britse superster was bij de herstart machteloos om Verstappen op afstand te houden, waarbij de Red Bull-coureur snel de leiding in de eerste bocht heroverde.

Russell had toen maar een paar ronden nodig om Hamilton naar de derde plaats te duwen voordat de race van laatstgenoemde nog verder werd verergerd toen Charles Leclerc hem voor de laatste podiumplaats wist te brengen. De race van zondag zou naar verwachting een hechte aangelegenheid worden met Red Bull, Mercedes en Ferrari die allemaal elkaars tempo aansloten tijdens het weekend.

Max Verstappen domineerde afgelopen weekend in Spa, maar hij nam het deze keer op zijn thuiscircuit op tegen hem en het leek erop dat Hamilton een race zou verliezen. Mercedes was Hamilton gestart op de medium band, wat aangeeft dat ze voor een one-stop-strategie gingen.

Red Bull en Ferrari stonden toen machteloos tegenover de dominantie van Mercedes, terwijl Hamilton en Russell hun rivalen afsloegen toen ze voor de tweede keer de pits in gingen. Verstappen bleef echter buiten en vond een enorm fortuin toen Yuki Tsunoda aan de kant van de baan stopte om een ​​Virtual Safety Car uit te brengen.

READ  Dutch Bros Coffee is nu geopend in Main Street | Nieuws

Verstappen en Hamilton maakten toen allebei van de gelegenheid gebruik om de pits in te gaan, maar de VSC zorgde ervoor dat de Nederlander geen tijd verloor en in feite een vrije pitstop kreeg om de leiding te behouden. Dat leek het einde te zijn met Hamilton die Verstappen moest achtervolgen op de medium compound met nog 20 ronden te gaan.

Maar de race zou nog erger worden voor Hamilton nadat Valtteri Bottas aan het einde van het rechte stuk van de pits stopte op de baan. Een volle Safety Car werd ingezet en Verstappen kwam de pits binnen voor softs.

Mercedes zag oorspronkelijk een kans om zowel Hamilton als Russell buiten de deur te houden en hen voor het einde van de race voor Verstappen te duwen. Het Mercedes-duo reed allebei op mediums, wat betekende dat ze een strijd zouden aangaan om Verstappen achter zich te houden.

Maar in een vreemde gang van zaken stond Mercedes Russell toe om te pitten voor zachte banden nadat de 24-jarige klaagde op de teamradio. Hamilton leek aanvankelijk niet op de hoogte, maar hij bedoelde dat Verstappen bij de herstart achter hem stond in plaats van zijn teamgenoot Russell.

En hij lanceerde een woedende tirade op de teamradio waarin hij Mercedes beschuldigde van het verpesten van zijn race. “Ik kan niet geloven dat jullie me vervloeken, ik kan je niet vertellen hoe ik ben”, schreeuwde hij op de teamradio.