mei 30, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Verdachte in strafzaak ontkent dat hij achter bedreigingen tegen Prinses Amalia zit

Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het zogenaamde Marengo-proces, ontkent elke betrokkenheid bij de bedreigingen tegen prinses Amalia, de troonopvolger.

Onlangs werd bekend dat prinses Amalia werd bedreigd en uit haar studentenhuis in Amsterdam was verhuisd. Door het verhoogde dreigingsniveau verlaat ze het huis nu alleen nog om naar de lessen te gaan.

Haar moeder, koningin Máxima, gaf een emotionele verklaring af waarin ze zei: “De gevolgen hiervan vallen haar zwaar. Voor haar is er geen studentenleven, zoals voor andere studenten. Ik ben erg trots op haar – de manier waarop ze dit voor elkaar krijgt.”

Toen hem werd gevraagd hoe dit hem als vader beïnvloedde, zei koning Willem-Alexander: “Ik kan het niet beschrijven. Het is echt moeilijk.”

Ridouan Taghi is formeel niet genoemd als verdachte in de zaak van de bedreigingen tegen prinses Amalia. De verklaringen van 28 oktober kwamen toen hij als getuige werd verhoord in de zaak tegen zijn neef Youssef, die ervan wordt verdacht Taghi uit de gevangenis te hebben proberen te bevrijden.

Ridouan Taghi staat momenteel terecht voor moorden die verband houden met de georganiseerde misdaad, drugshandel en het leiden van een criminele organisatie. Hij zit vast in een zwaarbeveiligde gevangenis in Vught en het proces vindt plaats in een zwaarbeveiligde rechtszaal genaamd De Bunker.

READ  Nederlandse sigarettenprijs kan in 2040 oplopen tot 47 euro per pakje