NEDERLAND: De Nederlandse autoriteiten hebben herhaaldelijk gedreigd bedrijven en personen aan te pakken die apparatuur installeren en onderhouden zonder de vereiste F-gassencertificering.
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), de Nederlandse instantie die verantwoordelijk is voor de handhaving van de F-gassenregelgeving, zegt strengere regels te gaan toepassen en legt boetes op van € 3.000 voor bedrijven en £ 1.500 voor personen die apparatuur met koelmiddelen installeren of onderhouden zonder geldige certificering.
In een schijnbaar jaarlijkse operatie zegt de ILT op basis van binnengekomen meldingen, advertentieteksten op internet en andere bronnen bezoeken te gaan brengen aan koeltechnische installatie- en onderhoudsbedrijven.
In mei vorig jaar controleerde de ILT of leveranciers van split-airconditioners in het bezit waren van het benodigde bedrijfscertificaat en of zij over de benodigde documentatie beschikten om ervoor te zorgen dat units door een gecertificeerd bedrijf werden geïnstalleerd.
Als gevolg van de inspecties zou een aantal verkooppunten zijn gestopt met de verkoop van split-airconditioners of deze nu alleen nog inclusief installatie aanbieden.
Uit controles uitgevoerd van juli tot september 2020 bleek dat 91% van de 45 bevraagde verkooppunten niet vooraf had gecontroleerd of de airconditioning zou worden geïnstalleerd door een erkend installateur. De overtreders ontvingen bij deze gelegenheid een waarschuwingsbrief van de ILT.
Gerelateerde verhalen:
Nederlands hardhandig optreden tegen illegale airconditioninginstallaties – 25 juli 2020
NEDERLAND: Nu Nederlandse installateurs van airconditioning en warmtepompen zien dat installaties steeds vaker worden uitgevoerd door niet-gecertificeerde installateurs, treedt de F-gassenhandhavingsinstantie van het land hard op tegen de illegale activiteit. Lees verder…
More Stories
3 redenen waarom de MotoGP in San Marino zo populair is!
Nederlandse Royals geconfronteerd met protest tijdens Caribbean Tour, zoals Kate en William
Het in Nederland gevestigde PowerField trekt € 500 miljoen naar zich toe om energiesystemen te ontwikkelen en te beheren voor een duurzame wereld