juni 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Summer reads: onze favoriete boeken voor dat vakantiegevoel

Foto: Depositphotos.com

Er zijn genoeg geweldige zomerboeken te vinden. Dit is de favoriete Nederlandse lectuur van de crew van Dutch News – waarvan het meeste in vertaling.

Molly Quell
Zomerhuis met zwembad van Herman Koch past echt bij het weer, want het gaat over een gezin dat op zomervakantie is. Koch doet geweldig werk door echt slimme boeken te schrijven die gemakkelijk te lezen zijn en die de Nederlandse klassenangst aanpakken waarover niet veel wordt gesproken.

Robin Pascoe
Ik heb een stapel boeken die wachten om deze zomer gelezen te worden, maar het enige dat ik mee ga nemen is de Pinguïnboek met Nederlandse korte verhalen, onder redactie van Joost Zwagerman. Alle meesters en minnaressen van de Nederlandse literatuur zijn er en korte verhalen zijn de perfecte manier om te ontspannen.

Zuza Nazaruk
Wij zijn onze hersenen van Dick Swaab is een fascinerend verhaal over de belangrijkste neurowetenschappelijke verschijnselen die in onze hersenen plaatsvinden vanaf het moment dat we in de baarmoeder zijn tot we sterven. En het is geschreven in toegankelijke taal voor een niet zo wetenschappelijk publiek.

Gordon Darroch
Geen schrijver onderzoekt de dubbelzinnigheid en dreiging van de Nederlandse oorlogsjaren, en de moeilijke erfenis ervan, beter dan Otto de Kat in zijn novellen (zoals Man in beweging) en reeksen romans, te beginnen met Julia. de thuiskomst van Anna Enquist is een mooie historische roman van een schrijver die meer bekendheid verdient. En die van Adri van der Heijden Tonio zal resoneren met iedereen die iemand heeft verloren van wie ze te vroeg hielden.

READ  De Nederlandse qualifier Boutique van de Sandschulf ging met de Canadese Lela Fernandez door naar de kwartfinales van de US Open.

Hanneke Sanou
Hij is geen Nederlander, maar hij schreef in het Nederlands, dus hij telt. De Vlaamse auteur Willem Elsschot (1882-1960) schreef veel geweldige romans, maar degene waar ik op terugkom is Tjip/De Leeuwentemmer. Hij noemde ‘een eenvoudig familieverhaal’ en dat is het ook, compleet met Elsschots humor en tederheid.

Kijk voor meer boekbesprekingen op onze speciale Nederlandstalige boekenrubriek.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Dat kan via Ideal, creditcard of Paypal.