juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vierjarige Nederlandse jongen neemt auto van moeder om te tollen: politie

De politie in het centrum van Utrecht werd zaterdag gealarmeerd toen bewoners een jongere op straat zagen lopen, alleen gekleed in pyjama en op blote voeten.

“We hebben meteen gereageerd, omdat omstanders bang waren dat de jongen aan onderkoeling leed”, schreef de politie op Instagram.

Toen ze aankwamen, kregen agenten een tweede melding van een auto-ongeluk in de buurt waarbij drie auto’s waren betrokken. De bestuurder die ervan verdacht wordt het ongeval te hebben veroorzaakt, was spoorloos.

Die auto stond op naam van de moeder van de jongen, zeiden ze.

De politie belde de moeder “en toen ze met haar zoon sprak, maakte hij geluiden die op een auto leken en gebruikte hij gebaren om aan het stuur te draaien”, zei de politie.

“Toen realiseerden we ons dat het kind mogelijk de bestuurder was.”

Na een warme chocolademelk op het politiebureau en wat troost van een teddybeer, werd de jongen herenigd met zijn moeder, aldus de politie.

Ze gingen samen met de politie naar de plaats van het ongeval, waar de jongen de sleutels pakte, instapte en het voertuig startte – “en drukte op het gaspedaal”, zei de politie.

De jongen was wakker geworden toen zijn vader naar zijn werk ging en de autosleutels van zijn moeder meenam “om een ​​ritje te maken”, aldus de politie.

De moeder vertelde de politie dat ze “een behoorlijk vindingrijk kind” had, terwijl de politie de ouders waarschuwde om hun autosleutels in de toekomst te verbergen.

“Nieuwe Max Verstappen gevonden in (de Utrechtse buitenwijk) Overvecht”, schreef de politie op sociale media bij het melden van het incident, verwijzend naar de populaire en huidige Nederlandse wereldkampioen Formule 1-coureur.

READ  Nederlandse ISIS-rekruten 'hielden frontlinierollen' ondanks hun protesten

“Gelukkig is het avontuur van deze minicoureur met een sisser afgelopen”, schrijft de politie in hun rapport.