January 19, 2021

Rompbootpassagiers kunnen weigeren Europa binnen te komen zonder een negatieve coronavirus test

Bootpassagiers die tussen Hull en het vasteland van Europa reizen, kunnen de toegang worden “geweigerd” onder de nieuwe beperkingen, die van kracht worden vanaf dinsdag 18.00 uur.

Elke passagier die de stad verlaat naar Rotterdam krijgt de opdracht om een ​​negatieve Covit-19-test voor te bereiden voordat hij via Nederland en andere EU-landen mag reizen.

De populaire route neemt duizenden mensen mee over de Noordzee, met veel toeristische bestemmingen zoals Amsterdam en Rotterdam.

Omdat het VK niet meer op de lijst staat van landen die als “epidemiologisch veilig” worden beschouwd of geen lid meer is van de Europese Unie, zullen alle bezoekers van Nederland over zee of per vliegtuig vanaf dinsdagavond vertraging oplopen.

Om dagelijkse Hull Live-koppen te ontvangen, pop je je e-mailadres op in het inlogvak onder aan de afbeelding boven dit artikel.

De nieuwe regels zijn ook van toepassing op reizigers die vanaf 1 januari naar het land reizen.

Iedereen die een negatief testaanmeldingsformulier kan overleggen, kan echter gewoon de grens over.

Een rapport van P&O Ferris legde de nieuwe beperkingen voor reizigers naar het continent uit.

“Vanaf 15 december 2020, 18.00 uur, zullen sommige passagiers bij aankomst in Nederland een negatief Kovit-19 testresultaat moeten voorleggen”, staat er.

Video laden

Video niet beschikbaar

“Elke persoon (13 jaar en ouder) moet bij aankomst in Nederland twee documenten overleggen – Officiële negatieve Covit-19-test (officiële PCR-test vereist – snelle tests niet toegestaan) of afdrukken / afdrukken in een zelfbedieningsformulier / ondertekend negatief testformulier .

READ  De epidemie achtervolgt het nieuwe jaar nu het virus groeivaccins afgeeft

“Als de documenten ontbreken / onvolledig zijn, wordt de toegang tot Nederland geweigerd.

“Passagiers moeten een negatief Covit-19-testresultaat genereren of melden dat ze afkomstig zijn uit een land dat niet als EU-veilig is vermeld, afkomstig zijn van buiten de EU / Schengen-gebied, aankomen door de lucht of over zee, en niet deelnemen aan een van de 13 of oudere categorieën. .

Hull Pride Hull wordt gehakt
Hull Pride Hull wordt gehakt

“De eis van negatieve toetsing op dit moment is niet van toepassing op Nederlanders, EU / Schengen-ingezetenen en hun familieleden die reizen of terugkeren buiten het EU / Schengengebied.

“Let op, dit is van toepassing op iedereen die van het VK naar Nederland verhuist na Brexit op 1 januari 2021.”

Meer details vind je hier Website van de Nederlandse overheid.

Dit komt maanden nadat 28 Pride of Hull-medewerkers in zelfisolatie werden gedwongen nadat een teamlid positief testte op het coronavirus.

De zorgen kwamen slechts enkele dagen nadat een slachtoffer van een teamlid in een hotel in Rotterdam moest worden geïsoleerd, terwijl drie Britse zeelieden naar het VK werden gestuurd.

Julia Weldon, directeur volksgezondheid bij de gemeenteraad van Hull, zei dat volksgezondheidscomités de situatie in de gaten hielden, maar dat het risico voor het grote publiek als minimaal werd beschouwd.