oktober 5, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Roep eerst je eigen Nederlandse fans op!”- F1 Twitter bestempelt Max Verstappen als hypocriet voor het plaatsen van een bericht tegen online misbruik

Max Verstappen leidde het bericht dat naar alle F1-coureurs werd gestuurd en riep sociale-mediaplatforms op om actie te ondernemen tegen online misbruikers.

Online misbruik is een enorm probleem geweest waar F1-coureurs en atleten in het algemeen de afgelopen jaren mee te maken hebben gehad. Een account aanmaken op Twitter of Instagram, het gebruik van een anonieme identiteit is uiterst eenvoudig.

Hierdoor kunnen deze mensen atleten misbruiken, wat hun geestelijke gezondheid aantast. Enkele van de grootste namen in de F1 zoals Lando Norris en Lewis Hamilton hebben de problemen onthuld waarmee ze te maken hebben gehad.

Veel sporters hebben vaak kritiek op deze socialemediabedrijven. Ze vinden dat er te weinig wordt opgetreden tegen mensen die dit doen en dat er meer kan worden gedaan.

Eerder deze week plaatste F1 een video op hun Twitter-account met alle coureurs, hun CEO Stefano Domenicali en FIA-president Mohammed bin Sulayem. De boodschap was voor deze online misbruikers en iedereen sprak zich tegen hen uit.

Lees ook: Hoe Williams $ 35,7 miljoen ontving na het winnen van een juridische strijd tegen hun voormalige titelsponsor

F1 Twitter noemt Max Verstappen hypocriet vanwege zijn boodschap tegen misbruik

Hamilton is al lange tijd het doelwit van online misbruik. Sinds zijn titelstrijd met Verstappen in 2o21 lijkt het alleen maar toe te nemen. Terwijl andere coureurs zich ertegen hebben uitgesproken, bleef Verstappen voor het overgrote deel stil.

READ  Hoe deze Nederlandse ondernemers een biologisch landbouwbedrijf bouwden in Oost-Afrika

Dit komt ook nadat een paar fans van de Nederlander Hamilton-merchandise zagen branden voorafgaand aan de Hongaarse GP van zondag.

Als gevolg daarvan viel het niet goed bij veel fans om te zien hoe Verstappen zich uitsprak tegen online misbruik naast de andere coureurs, toen hij nooit persoonlijk een standpunt innam. De meeste fans waarderen echter de inspanningen van de 24-jarige om deze gezamenlijke verklaring te leiden.

Lees ook: Max Verstappen zegt dat hij liever wedijvert met Charles Leclerc dan 7-voudig wereldkampioen voor F1-titel