december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sask. Overheid beschermt bossen tegen iepziekte – DiscoverHuboldt.com

De iepziekte (DED) brengt de stedelijke en landelijke bossen van Saskatchewan in gevaar, stelt de regering van Saskatchewan in een persbericht, vooral in het oostelijke deel van de provincie. Het vertragen van de verspreiding van DED is van cruciaal belang voor de gezondheid van de bossen in de provincie.

Het ministerie van Milieu heeft het in Regina gevestigde Northern Tree Co. Inc., voor het verwijderen en afvoeren van geïnfecteerde iepen in risicogebieden. Het vroegtijdig opsporen van infecties en het verwijderen van de zieke Amerikaanse iepen is de sleutel tot het vertragen van de verspreiding van de ziekte, legde de regering uit.

“De iepziekte is een voortdurende zorg voor inwoners van Saskatchewan en dieren in het wild”, zei minister van Milieu Dana Skoropad. “We zijn verheugd om samen met een lokaal bedrijf te blijven werken aan dit belangrijke initiatief om onze stedelijke en landelijke bossen te beschermen en te behouden.”

Om te voorkomen dat de ziekte zich naar stadsbossen verspreidt, beheert het DED-programma wilde iepen in bufferzones rond gemeenschappen met een hoog risico, waaronder:

  • Balcarres
  • Estevan
  • Indiase hoofd
  • Melfort
  • Eland Kaak
  • Regina
  • Tisdale
  • Wolseley

Gedurende de zomer zullen er landmeters zijn in de risicogebieden om bomen te markeren voor verwijdering. Northern Tree Co. Inc. zal volgen met het verwijderen van zieke bomen in de herfst en vroege winter.

De regering wil de inwoners eraan herinneren dat het illegaal is om brandhout van iepen te gebruiken, vervoeren, op te slaan of te kopen. Ze raden aan om tussen 1 april en 31 augustus geen iepen te snoeien. Als u vermoedt dat een boom DED heeft, of voor meer informatie, neem dan contact op met het onderzoekscentrum van het ministerie van Milieu op 1-800-567-4224.

READ  Is de Zweedse Olympische schaatser, gouden medaillewinnaar en wereldrecordhouder een eikel?