november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PSV klopt Ajax en wint Nederlandse Supercup

PSV Eindhoven versloeg Ajax met 5-3 om de Nederlandse Super Cup zaterdag in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam te winnen met beide giganten van de Nederlandse Eredivisie onder nieuw management.

Ruud van Nistelrooy nam in mei PSV over, terwijl landskampioen Ajax nu wordt gecoacht door Alfred Schreuder, de opvolger van Erik ten Hag, de nieuwe manager van van Nistelrooy’s voormalige club Manchester United.

Een hattrick van Guus Til met bijdragen van Cody Gakpo en de nieuwe tienerrekruut van Paris Saint-Germain Xavi Simons verzekerden PSV van hun 13e Super Cup.

Ajax-speler Steven Bergwijn, deze zomer van Tottenham Hotspur gecontracteerd voor een Nederlands record van 31 miljoen euro, opende na een kwartier de score, waarbij Til PSV bij de rust een 2-1 voorsprong bezorgde.

Ajax stond in de 54e minuut weer op gelijke hoogte dankzij hun Braziliaanse vleugelspeler Antony, maar werd na het uur gegrepen door doelpunten van Gakpo en de derde van Til.

Deze ontmoeting van de grootste rivalen van de Nederlandse competitie maakte alle hype waar, want Ajax zorgde voor een spannend einde dankzij een sublieme halfvolley van Mohammed Kudus.

Maar Ajax, teruggebracht tot tien man na het wegsturen van Calvin Ughelumba met nog 11 minuten op de klok, was niet in staat om terug te vechten toen Simons de overwinning van PSV compleet maakte met hun vijfde doelpunt seconden van het einde.

De eerste wedstrijd van Van Nistelrooy voorspelde veel goeds voor het gelijkspel in de derde voorronde van de Champions League volgende week in Monaco.

AFP

Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal en andere digitale inhoud op deze website mag niet geheel of gedeeltelijk worden gereproduceerd, gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van PUNCH.

READ  Nederlands universiteitsteam onthult nieuwe elektrische superbike

Contactpersoon: de redacteur[at]punchng.com