juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse renner Van Vleuten pakt gele trui tijdens Tour de France dames

Nederlandse renner Van Vleuten pakt gele trui tijdens Tour de France dames

Annemiek van Vleuten, een Nederlandse ervaren renster, pakte de gele trui in de Tour de France voor dames met een verpletterende prestatie in de bergen die haar naar een opmerkelijke solo-overwinning dreef in de voorlaatste etappe op zaterdag 30 juli.

Team Movistar-renner Van Vleuten, 39, begon de dag bijna anderhalve minuut achter leider Marianne Vos, maar reed solo met 62 kilometer te gaan in de bergachtige etappe van 127,5 kilometer van Selestat naar Le Markstein Fellering.

Demi Vollering (SD Worx) eindigde als tweede, 3 minuten en 30 seconden achter, terwijl Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ-Suez) de sprint voor de derde won.

Van Vleuten leidt nu met 3min 09sec voorsprong op Vollering en is de duidelijke favoriet om de race te winnen wanneer deze eindigt met de achtste etappe van zondag op de Super Planche des Belles Filles.

Team Jumbo-Visma-renner Vos, die aan het begin van de dag de gele trui in handen had na twee overwinningen en vijf podiumplaatsen in de eerste zes etappes, kon geen contact houden en was nog steeds niet gefinisht toen Van Vleuten het podium betrad.

Het was ook een slechte dag voor Lorena Wiebes, winnaar van twee etappes, die vrijdag een zware val maakte en vroeg in de zevende etappe uitviel.

“Het heeft geen zin om te proberen terug te komen. Ze liep ver achter en had pijn. Om haar weer op te tillen om vervolgens weer te laten vallen… Het was makkelijker voor haar om er gewoon in te rollen”, zegt Team DSM-directeur Albert Timmer.

READ  Harold J. “Nederlandse” DeVries - Post Bulletin