december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Is wandelen een nieuwe levenspassie? The Washington Post denkt van wel

De wind waait spinnenwebben op het strand. Foto: Sandra Goode

Wederom publiceerde een Amerikaanse krant een artikel over een Europese manier van leven – dit keer met het Nederlandse woord Frisse lucht inademen, Wat in feite verwijst naar naar buiten gaan om frisse lucht in te ademen.

‘Vergeet hygge, het is tijd voor uitwaaien’, is de titel van een artikel in de Washington Post ‘Travel’-sectie, dat verwijst naar het comfort en gemak van een Deens kunsthuis.

De krant noemt Des Posthumus, een bareigenaar en bekroonde cocktailmaker die in de winter gaat surfen, als een goed voorbeeld van een coach. Frisse lucht inademen. “Frisse, zoute lucht helpt je om je hoofd veel te reinigen”, aldus de krant Posthamus.

Niet iedereen die op het artikel reageerde, was echter optimistisch. ‘Ik ben geen racist, maar ik erger me aan deze pogingen om te bewijzen hoe buitenlanders, voornamelijk Noord-Europeanen – meestal Nederlanders, enkele van de diepste geheimen van het leven hebben ontdekt wanneer velen van ons bij dergelijke activiteiten betrokken zijn. Ons hele leven, ‘schreef Ham On Wry.

Ook Nederlanders zijn in de war door de nieuwe passie. ‘Is dit een satire?’ Vroeg iemand op Twitter. ‘Ik hou echt van dat woord hoor Frisse lucht inademen,,Engelstalige nieuwswebsites zouden moeten stoppen met het gebruik van onbedoelde vreemde woorden en het ‘lifestyle’ moeten noemen’, aldus Murts.

Harrie! Nederland wordt genoemd in een ander leuk buitenlands krantenartikel! Erg trots, ‘zei Joachim Wears op Twitter.

READ  Onderdeel van Ajax: hoe de Nederlandse club fans centraal zette bij hun 35e kampioenszege

Nederlandse Nieuws-inzender Molly Quell bespotte het artikel op Twitter en wees erop dat de aanpassing van de Amerikaanse media aan de Europese manier van leven deel uitmaakt van een bredere ontkenning die erkent dat problemen met de kwaliteit van leven van het land beter kunnen worden opgelost door structurele veranderingen.

Onderscheidende culturele activiteit

Buiten wandelen om je welzijn te vergroten is natuurlijk geen unieke Nederlandse traditie.

De Washington Post heeft de afgelopen jaren minstens zes verhalen gepubliceerd die suggereren dat je naar buiten moet lopen om met stress om te gaan en je zicht te verbeteren. Dit artikel uit 2018 Het instrueert lezers ook om pasgeborenen mee te nemen voor wandelingen. Sterker nog, het advies om te gaan wandelen voor de geestelijke gezondheid is heel gewoon, er is een TikTok-trend. # De domme uitdaging genoemd Maakt er lol in

andere manie

Frisse lucht inademen Hij was niet de eerste Nederlandse ‘maniak’ die door de buitenlandse media werd geïdentificeerd. niets – of Nederlandse kunst van het niets doen – onderworpen aan minstens drie boeken, waarvan één is geschreven door een Nederlander die zei te hopen dat het een echte gewoonte zou worden.

‘Dit is internationaal nieuws… maar mensen vragen elkaar ‘Weet je waar dit over gaat?’ Ze zijn bang dat ze iets hebben gemist”, zegt journaliste Marty Willems in haar boek. ‘Nee, dat weet niemand.’

READ  Nederlandse manager naast Tottenham Hotspur baan na verhuizing Antonio Conte

En dan The New York Times in 2019 Schreef over de voor de hand liggende Nederlandse gewoonte van verlating – of ’s nachts kinderen in het bos gooien en verwachten dat ze naar huis gaan – leidde tot wereldwijde aandacht voor een verkenningsritueel waar de meeste ouders nog nooit van hebben gehoord.

Het schaatsen

En in 2018 zei de Nederlandse vaardigheid in schaatsen De Amerikaanse omroep Katie Gorick zei dat ze in de winter iets minder geneigd waren om te schaatsen om te werken – dat deden ze niet, mede dankzij de opwarming van de aarde.

Ze was echter niet de eerste die een fout maakte. Na herhaalde sweeps door de Nederlanders op de Olympische Spelen van 2014 in Sochi, deed de International Business Times dezelfde aanbeveling.

Tijdens de wintermaanden is skiën een verstandige manier van vervoer, aangezien reizigers vaak de bevroren kanalen overslaan om familie of vrienden te bezoeken die in verschillende dorpen wonen. Een groot deel van het land ligt onder de zeespiegel, dus regelmatig schaatsen is geen moeilijke reis’, aldus de website.

coronavirus

De zoektocht naar nieuwe lifestyletrends is mogelijk in gang gezet door het coronavirus, dat mensen thuis houdt en hun activiteiten onder controle houdt.

Dat vertelde de Nederlandse tv-fitnessgoeroe Ari Boomsma aan de Washington Post Frisse lucht inademen Tijdens epidemieën is het artikel ‘Uitgaan en frisse lucht halen een ding geworden’.

‘Er is niet veel toestemming behalve voor wandelen, hardlopen en fietsen. Mensen gaven het woord een geheel nieuwe betekenis. Nu is het dringend,’ zei hij.

READ  Stap op uw fiets om geld te besparen op gas - en hoe Nederlandse fietspaden werden betaald met ... Gas

Ook het internationale persbureau Reuters is erbij betrokken. Het kwam vorige week Nog twee Nederlandse manieren om met het coronavirus om te gaan – Schreeuwende en verpletterende auto’s op het strand om je woede te uiten.

Voor de goede orde, DutchNews.nl schreef over: Plezier In plaats van Plezier Anno 2017.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.