juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Worstila gaat 25 MW Nederlandse batterij leveren – upgrade

Wartsila zal een 25MW stroomopslagsysteem leveren voor het buffelbatterijproject van GIGA-opslag in Nederland.

Het contract voor de Buffalo-faciliteit, gelegen aan de Wageningen University and Research Testing Centre in Lleistat, werd aan de Finse fabrikant gegund op grond van een uitgebreide levering van apparatuur en een langdurig servicecontract.

Het buffelterrein van de GIGA-opslag zal een energie-output van 48 MW-uur hebben en kan het equivalent van het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 9000 huishoudens per jaar besparen.

Worstilla zei dat het wind- en zonne-energie zal integreren in het Whitnet Smart Grid en het grootste batterijsysteem in Nederland tot nu toe zal zijn.

Naar verwachting zal het in oktober 2022 operationeel zijn.

De buffelfaciliteit is het eerste grootschalige energiebesparende project in Europa op basis van de chemie van lithiumijzerfosfaat, dat geavanceerde veiligheidsvoorzieningen biedt en gebruik maakt van minder kwetsbare natuurlijke hulpbronnen.

De Nederlandse energieleverancier Eneco gaat de batterij gebruiken om het stroomsysteem te upgraden, de stroomfrequentie en fasebetrouwbaarheid te reguleren en de inkomsten te verbeteren.

Het bedrijf zei dat het project Wartsila’s GridSolv Quantum omvat, een volledig geïntegreerd, modulair en compact energieopslagsysteem, en het beheersysteem GEMS Digital Energy Platform.

Het zal worden geüpgraded met Wartsila’s Service + GAP-oplossing, die onderhoud biedt met prestatiegarantie.

Morton Quist, CEO van GIGA Storage, zei: “De Buffalo-batterij zal helpen het Nederlandse elektriciteitsnet te stabiliseren en maximaal 23.000 ton CO2-uitstoot per jaar te besparen.

“We zijn verheugd om met Wardzila samen te werken om dit mijlpaalproject te implementeren, dat ons zal helpen ons doel te bereiken om tegen 2025 1,5 GW aan energieopslag in Europa te behouden.”

READ  Italië overweegt om houwitsers naar Oekraïne te sturen, zegt Nederlandse premier

Becca Dolonen, directeur van Wartsila Energy for Europe, zei: “Wartsila ziet een vitale kans en een zeer belangrijke behoefte om onze klanten te helpen de ranglijst van energieopslag in heel Europa te verbeteren, om de toekomst van 100% hernieuwbare energie te realiseren.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor Wortzila, ons eerste project in Nederland.

“We zijn verheugd een ander land toe te voegen aan onze 4 GWh-portfolio van toonaangevende ranglijsten op het gebied van energieopslagtechnologie op de wereldmarkt.”

Wardzila zei dat de Nederlandse regering zich tot doel heeft gesteld om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 49% en tegen 2050 met 95% te verminderen.

Recente rapporten geven aan dat Nederland in 2050 29GW en 54GW aan energieopslagcapaciteit nodig heeft.