juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

EC keurt investering Blackstone in Nederlandse Esdec Solar goed

11 oktober (Renewables Now) – De Europese Commissie (EC) heeft dinsdag groen licht gegeven voor de overeenkomst van de Amerikaanse investeringsgigant Blackstone (NYSE:BX) om te investeren in Esdec Solar Group BV, een Nederlandse leverancier van zonnepanelen op het dak en een portfoliobedrijf van de Europese participatiemaatschappij Rivean Capital.

Het akkoord werd zonder voorwaarden verleend nadat de EU-concentratietoezichthouder oordeelde dat de deal de concurrentie niet schaadt vanwege het ontbreken van overlappingen tussen de activiteiten van de bedrijven en het feit dat ze niet actief zijn in gerelateerde markten, aldus een persbericht.

Blackstone ondertekende de deal om eind juli een significante strategische investering in Esdec Solar te doen via fondsen beheerd door Blackstone Energy Partners en Blackstone private equity. De omvang van het aandeelhouderschap en het bedrag van de investering zijn niet bekendgemaakt.

Esdec, wiens activiteiten een omzet van bijna EUR 500 miljoen (USD 486,5 miljoen) hebben, ontwikkelt en distribueert zonne-racking- en montagesystemen op het dak. Het bedrijf is opgericht in 2004.

Rivean heeft in 2018 samen met het management van het bedrijf Esdec overgenomen.

De overeenkomst die is gesloten met de Amerikaanse investeringsmaatschappij wordt gezien als een steun voor Esdec in zijn volgende groeifase.

“We kunnen nu samenwerken met Blackstone en goed gebruik maken van hun grote kennis van de hernieuwbare ruimte en sterke positie in de Verenigde Staten, een van onze belangrijkste markten. Ik kijk ernaar uit om ons bedrijf verder te laten groeien en te profiteren van Blackstone’s wijdverbreide, relevante netwerk”, zei Stijn Vos, CEO van het Nederlandse bedrijf, in de verklaring van juli.

READ  Een verhaal van 2 overstromingen: Unity's Dorothy-buurt weerspiegelt Connellsville's Dutch Bottom-ervaring

De transactie zal naar verwachting voor het einde van 2022 worden afgerond.

(EUR 1 = USD 0,973)

Word nu lid van de gratis dagelijkse nieuwsbrief van Renewables Now!