maart 21, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pierre Gasly tekent voor Alpine, McLaren, Oscar Piastri

Red Bull zou Pierre Gasly niet in de weg staan ​​om Alpha Tauri te verlaten om volgend seizoen naar Alpine te gaan, op voorwaarde dat aan alle voorwaarden voor zijn vrijlating is voldaan, zei senior consultant Helmut Marko vrijdag.

De race meldt dat Gasly persoonlijke voorwaarden is overeengekomen met Alpine en dicht bij een overeenkomst staat die een nieuwe F1-deur zou sluiten voor Daniel Ricciardo, die bij McLaren is vervangen door Oscar Piastri.

De Oostenrijkse Red Bull-adviseur Marko zei dat hij en de Red Bull-teams het op prijs stelden dat een overstap naar het Franse fabrieksteam Gasly zou aantrekken.

Bekijk elke training, kwalificatie en race van de FORMULE 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX 2022™ Live op Kayo. Nieuw bij Kayo? Start nu uw gratis proefperiode >

“We hebben een geldig contract voor 2023, maar in de tussentijd zijn er gesprekken”, zei Marko. “Als aan onze voorwaarden wordt voldaan, zouden we Gasly niet in de weg staan.

“Het zou een droom zijn die uitkomt voor hem om in een Frans fabrieksteam te rijden, maar nog niet aan alle voorwaarden is voldaan.”

The Race meldt dat Alpine Red Bull een vergoeding gaat betalen om Gasly vrij te geven.

Het aantal vacatures op de grid voor 2023 is nu zeer klein, met Haas of Alfa Romeo als enige potentiële kandidaten.

LEES VERDER

F1 WRAP: Grote F1-revival op de kaarten terwijl Ferrari Max thuiskomst binnendringt

‘EERST HEB IK GEHOORD’: Piastri-contractdetails onthullen de flagrante Ricciardo-leugen van McLaren

BEVESTIGD: Aussie Oscar Piastri vervangt Daniel Ricciardo bij McLaren vanaf 2023

READ  In een klein Nederlands stadje, ruzie met Meta over een enorm datacenter

Gasly kreeg een serieuze strijd voor Alpine nadat vrijdag duidelijk werd dat McLaren erin was geslaagd de Australische Piastri te rekruteren nadat de Contracts Recognition Board in hun voordeel had beslist in een geschil met Alpine.

Alpine heeft nu zowel tweevoudig kampioen Fernando Alonso, die naar Aston Martin zal gaan, als Piastri voor volgend jaar verloren, waardoor ze op zoek zijn naar een partner voor Esteban Ocon.

Gasly blijft voor volgend seizoen onder contract staan ​​bij de Red Bull-stal, die Alpha Tauri exploiteert.

Als Gasly vertrekt, zou Red Bull de Amerikaanse IndyCar-coureur Colton Herta overwegen voor de vacante Alpha Tauri-stoel, maar hij moet nog een Formule 1-superlicentie krijgen.

“Daar hebben we over nagedacht”, vertelde Marko aan Sky Germany. “Maar we willen nog niets bekendmaken.” “Hij heeft een test gedaan en hij was goed. Laten we afwachten hoe dit zich ontwikkelt.” Marko voegde eraan toe dat het team ook rekening zou houden met Mick Schumacher, die dit jaar mogelijk wordt ontslagen uit Haas en het Ferrari-programma.

“Dat is geen probleem”, zei hij. “Maar we hebben natuurlijk ons ​​eigen programma en geven de voorkeur aan onze eigen mensen.”