maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een verhaal van 2 overstromingen: Unity’s Dorothy-buurt weerspiegelt Connellsville’s Dutch Bottom-ervaring

Josh Biller dacht niet aan overstromingen toen hij in mei 2021 zijn eerste huis kocht.

Hij was gefocust op verhuizen en het opzetten van een kantoor aan huis, terwijl hij genoot van een enorm terras en een eigen plek had.

‘Ik ben hier nog maar een jaar’, zei hij. “Ik begon me eindelijk een beetje te settelen, en hier zijn we dan.”

Er is nu geen bank, salontafel of huiselijke sfeer. Verscheidene ventilatoren en twee luchtontvochtigers zoemden vorige maand op een dag op de eerste verdieping van Biller, die ontdaan was van het tapijt en een deel van de gipsplaten en houten lambrisering.

De aug. 5 overstromingen in het dorp Dorothy en elders in Unity en Hempfield hebben een permanent stempel gedrukt op Biller en tientallen van zijn buren in de stad met kolenmijnen.

In de dagen erna gooide Biller al zijn met water vastgelopen, verwrongen meubels weg en een… GoFundMe-pagina werd opgericht om te helpen met kosten die de verzekering niet dekt. Hij heeft met een restauratiebedrijf en zijn overstromingsverzekeringsmaatschappij gewerkt, iets wat hij jaarlijks voor $ 1.100 moest krijgen om een ​​hypotheek te krijgen.

“Het is maar een stap tegelijk geweest”, zei hij. “Het wordt een proces. Het zou leuk zijn om met kerst weer terug te zijn.”

Het werd zijn thuis, en is dat nog steeds, maar Biller weet niet zeker of hij dat zo wil houden. Hevige regenval maakt hem nu ongerust.

“Daarna wil ik niet blijven”, zei hij. “Ik wil het opknappen en misschien over een paar jaar” ergens anders heen gaan.

Hij weet dat het moeilijk te verkopen is.

Alle 42 huizen in Dorothy, net ten zuiden van Latrobe, werden getroffen nadat een stortvloed van regen het gebied die avond trof, wat leidde tot reddingsboten van de brandweer en een stortvloed van donaties en steun. In de dagen daarna hielpen vrijwilligers met opruimen en richtte het Amerikaanse Rode Kruis een noodopvang op. Tom Schultheis, directeur noodbeheer van Unity, zei dat 67 eigendommen van de townships werden getroffen, waaronder 13 bedrijven, en tal van lokale agentschappen hielpen met verschillende behoeften voor bewoners en hun huisdieren.

READ  S. Afrikanen protesteren tegen de exploratie van schelpolie in het oude kustgebied

Hoewel de meesten naar hun huizen kunnen terugkeren, zij het in een heel andere toestand dan vóór de overstromingen, zijn ze nog steeds in de herstelmodus, zei hij. De gemeente werkt samen met verschillende instanties om apparaten gedoneerd te krijgen en leningen met een lage rente via de Amerikaanse Small Business Administration zijn beschikbaar voor getroffen inwoners en bedrijfseigenaren.

Stormen kunnen huizen verwoesten

Voor sommigen in het beheer van noodsituaties, de Aug. 5 Flood herinnerde hen aan een soortgelijke overstroming zes jaar eerder en 25 mijl naar het zuiden. Zware regenval in aug. Op 28 december 2016 duwden kreken over hun oevers in Fayette County, waardoor ongeveer $ 7,7 miljoen schade werd aangericht aan 165 huizen en infrastructuur in Bullskin, evenals de stad Connellsville en de omliggende gemeente.

“De stormen waren vergelijkbaar voor zover ze tegelijkertijd een grote hoeveelheid water in een uniek gebied waren”, zegt Roland “Bud” Mertz, directeur van het Westmoreland County Department of Public Safety.

De gebieden waar de regen viel, waren ook vergelijkbaar. Een kleine wijk in Connellsville, Dutch Bottom genaamd, kreeg, net als Dorothy, het meeste te verduren van de overstromingen, die wordt geflankeerd door Monastery Run. Een deel van Bullskin langs Breakneck Road werd beschadigd, vergelijkbaar met overstromingen langs verschillende bevolkte wegen in Unity.

Hoewel de storm van Fayette veel meer schade aanrichtte, zei Mertz dat er lessen zijn getrokken uit de reactie daar en hier zijn gerepliceerd, waardoor ambtenaren van de openbare veiligheid voorbereid zijn op de dag van augustus. 5 overstromingen.

“Ik denk dat we heel veel weerspiegelden van hoe ze met die ramp omgingen”, zei hij.

In beide gevallen grepen de omliggende gebieden in om te helpen. Lloydsville Volunteer Fire Department verzamelde $ 15.000 en tientallen items om de overlevenden van de overstroming te helpen, zei Lt. David Vogle, afdelingsvoorzitter. Sommige van die voorraden zullen worden gebruikt om een ​​noodhulpcentrum op te zetten voor toekomstige rampen met andere brandweerkorpsen, zei Schultheis.

Brandweerlieden gebruikten het geld om cadeaubonnen te kopen voor voedsel en andere onmiddellijke behoeften. Nu zijn ze van plan om Lowe’s cadeaubonnen te verdelen met de resterende $ 9.000, zei Vogle.

READ  Nederlandse coöperatie lanceert nieuw veilingsysteem

“We hebben daarna veel vertrouwen in de mensheid gekregen”, zei hij.

Wat echter anders is, is hoe beide gemeenschappen er nu uitzien.

Drieëntwintig huizen in Dutch Bottom en ongeveer een dozijn meer in Bullskin werden gesloopt. Schultheis zei dat hij niet op de hoogte was van structuren in Unity die moeten worden gesloopt, maar zei dat sommige eigenaren van onroerend goed die route zouden kunnen kiezen in plaats van te renoveren.

Waar ooit huizen stonden aan de Breukstraat en in Dutch Bottom, staan ​​nu grazige kavels. Ongeveer de helft van de huizen in Dutch Bottom werd gesloopt en Beverly Soisson van Connell Avenue herinnerde zich dat ze er veel hadden zien instorten.

“Ik huilde. Ik kon niets anders doen,’ zei ze vanaf haar veranda in Connell Avenue. “Ik mis mijn buren hier beneden.”

Ze keerde begin 2018 terug naar een gerenoveerd huis en is een van de velen die ervoor kozen om in de hechte gemeenschap te blijven waar velen hun hele leven hebben doorgebracht. Er is nu veel meer open ruimte dan ze zich herinneren. De stad onderhoudt de lege percelen en overweegt een fiets- of wandelpad aan te leggen, zei Vern Ohler, klerk van Connellsville City.

“Het was een gekke ervaring, wat die arme mensen hebben meegemaakt”, zei hij.

Shane Dunlap | Tribune-Review

Johnny Towson vertelt over de overstroming van Connellsville in 2016.

Floodwaters zou Johnny Towson niet weghouden. Nadat zijn huis aan Connell Avenue was gesloopt, bracht hij een paar jaar door met zijn gezin en huurde hij een woning. Hij keerde de afgelopen jaren terug naar zijn oude buurt nadat hij een huis had gekocht een paar straten verwijderd van zijn nu verdwenen ouderlijk huis.

Omdat ik nu een beetje verder weg ben van Mountz Creek, “denk ik niet (de overstromingen zullen) hier terugkomen, echt niet,” zei hij.

Amy Price van Dunbar Township is blij om te zien dat de door overstromingen geteisterde gebieden nu bloeien, hoewel er een vleugje droefheid is vanwege de lege ruimtes waar ooit huizen en levens stonden. Ze diende als directeur van een overstromingsherstelcentrum dat werd gesponsord door de United Methodist Committee on Relief. Het was een moeizaam proces dat bijna drie jaar duurde om de overlevenden van de overstromingen weer op de been te krijgen. Elk huishouden kreeg $ 14.000 naast talloze huishoudelijke artikelen, meubels en apparaten die werden geschonken of gedekt door een verzekering.

READ  In 2022 koop ik meer aandelen Royal Dutch Shell. Hier is de reden

“De overstroming gebeurde letterlijk in een dag, maar het herstelproces duurt exponentieel veel langer”, zei ze.

Overlevenden in Unity leren dat.

5361891_web1_gtr-floodrecovery008-090422

foto’s: Kristina Serafini Tribune-Review

Nic Miller verplaatst een dressoir uit de garage zodat hij de ruimte kan vegen terwijl het opruimen van overstromingen in zijn Unity-huis op 8 augustus voortduurt. 25. De overstroming trof het gebied op 7 augustus. 5.

Nic Miller was drie weken na de overstroming nog steeds bezig met het verplaatsen van spullen uit zijn huis bij Dorothy om plaats te maken voor een nieuwe vloer, die gedekt werd door kerkdonaties. EEN GoFundMe-pagina werd opgericht om hem te helpen met andere uitgaven.

“De meeste mensen lijken na de eerste week te denken: ‘Oh, je zou alles moeten hebben'”, zei hij, maar dat is niet het geval voor hem en veel van zijn buren. Voertuigen in de buurt raakten beschadigd en sommige werden volledig verwoest door de overstroming, waardoor de bewoners geen betrouwbare manier hadden om zich te verplaatsen.

Hij worstelt nog steeds en zal dat nog wel een tijdje blijven, net als vele anderen. De gemeenschap doorstond de schok van water dat hun leven binnensijpelde en hun met modder besmeurde bezittingen binnen enkele uren weggooide. Het was levensveranderend.

Nu is de moeilijke fase, zei Price, die elke keer dat er regendruppels vallen, met zorgen kan worden gevuld.

“Ze raken nu pas echt het moeilijkste deel, het herstel op de lange termijn”, zei ze. “Mensen zijn op zoek naar ‘Wat is nu mijn identiteit?’ “

Renatta Signorini is een stafschrijver van Tribune-Review. U kunt contact opnemen met Renatta via e-mail op [email protected] of via Twitter .