oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russell denkt dat Mercedes sneller zal zijn dan Ferrari in GP van Nederland

George Russell gelooft dat Mercedes sneller zal zijn dan Ferrari, waardoor ze kunnen strijden voor een podium in de Nederlandse Grand Prix.

De Brit begint vanaf de zesde plaats op de grid nadat Mercedes ervoor had gekozen hem op gebruikte zachte banden te zetten voor zijn eerste run. Maar na een late spin van Sergio Perez werd zijn laatste run op de nieuwe Soft’s verpest.

Hoewel ze lager beginnen dan verwacht, zegt Russell dat Mercedes mikt op een podium gezien hun tempo voor Ferrari, en dat ze erop rekenen dat Red Bull hun vroege inspanningen op Max Verstappen concentreert.

“Ik hoop dat ze al hun aandacht op Max richten, want dat kan hen kwetsbaar maken”, zei Russell Sky Sports F1.

“Ik denk dat Max gewoon in de verte weggaat, we zullen morgen waarschijnlijk een snellere auto hebben dan Ferrari en Checo.”

Russell: Mercedes begrijpt nu waarom ze traag waren in Spa

Mercedes had het de vorige keer moeilijk op Spa Francorchamps, maar Russell zegt dat het team heeft kunnen begrijpen waar hun zwakke punten lagen op het hogesnelheidscircuit.

Aangezien de kortere lay-out op Zandvoort meer bij hen lijkt te passen, zou dit moeten leiden tot een meer veelbelovende prestatie voor de Silver Arrows.

“Het is altijd prettig om in die mix te zitten, we missen nog steeds waarschijnlijk een paar tienden van de basisprestaties en duidelijk korte baan hier, dus de gaten lijken niet zo groot”, vertelde Russell aan media, waaronder RacingNews365.com.

“Ik denk dat we als team echt zullen begrijpen waarom we zo traag waren in Spa en waarom we vanaf het begin meer veelbelovende prestaties laten zien dit weekend.

READ  Nederlandse premier bezoekt Suriname voor het eerst in 14 jaar

“Ik zie geen reden waarom we niet voor het podium kunnen strijden. We moeten er gewoon voor zorgen dat we een goede start krijgen en geen posities verliezen aan de coureurs op het middenveld en van daaruit verder gaan.”