maart 4, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Vrijdag Nederlandse GP-vorm geeft Russell vertrouwen dat Mercedes ‘dichterbij is dan we in lange tijd zijn geweest’

George Russell zegt dat de manier waarop Mercedes het Nederlandse Grand Prix-weekend is begonnen, het in een veel sterkere positie plaatst dan het in lange tijd is geweest.

Tijdens de eerste race terug na de zomerstop in België, was Mercedes in de praktijk en de kwalificatie ver achter op het tempo, maar het begon het Zandvoort-weekend met een een-twee resultaat in FP1 terwijl Russell Lewis Hamilton leidde. De tweede sessie eindigde met Hamilton als derde en binnen 0,1 seconde van de twee leidende Ferrari’s, en Russell zegt dat het racetempo ook bemoedigend was.

“Beter dan Spa, dat is zeker, vergeleken met deze tijd vorige week,” zei Russell. “De auto werkt beter, daar bestaat geen twijfel over. Morgen gaat het dicht. McLaren ziet er snel uit, zelfs Aston Martin op een vergelijkbare manier.

“De kwalificatie is ons zwakke punt, ik denk dat de race naar ons toe zal komen en ik denk dat ons tempo op de lange termijn er goed uitziet, maar je moet in de juiste positie beginnen. Als je op rij drie begint, wordt het moeilijk om voor de eerste of tweede rij te strijden.

“Het was een beetje lastig daar omdat het timingscherm niet werkte… dus we konden niet echt zien waar ons tempo op de lange termijn was. Dus ik weet zeker dat we er vanavond in duiken en proberen zoveel mogelijk gegevens te verzamelen, maar ik denk dat we ons op een relatief goede plek bevinden.”

Ondanks zijn optimisme stopte Russell met te zeggen dat Mercedes een kans heeft om een ​​tweede pole position van het seizoen te scoren nadat hij zijn eerste op de Hungaroring had behaald.

READ  6e verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Nederlandse verslaggever

“Ik denk dat Hongarije een beetje uniek was. Onze rivalen hadden het die dag niet helemaal goed en we hebben absoluut fantastisch werk geleverd en alles ging gewoon naar ons toe, en we hebben ze natuurlijk gewoon een peptalk gegeven. Ik zal erg geschrokken zijn als we Hongarije kunnen herhalen, maar ik denk dat we zeker dichterbij zijn dan we in lange tijd zijn geweest, dus laten we kijken wat morgen brengt.”

Teamgenoot Hamilton was in een vergelijkbare positieve stemming na de manier waarop Mercedes zijn weekend op Zandvoort begon, in de veronderstelling dat het team het potentieel van de auto al bijna heeft gemaximaliseerd.

“Dit is een stuk beter dan mijn zondag en het is een stuk beter dan vrijdag, zelfs vorige week”, zei Hamilton. “Het was een goed begin van het weekend. We zijn op een veel betere plek geland met de auto, alleen omdat het een heel ander circuit is.

“Het is een werk in uitvoering. We zijn niet zo ver achter, wat geweldig is om te zien en de auto voelt niet zo slecht aan, dus we moeten gewoon doorgaan met chippen. Er is waarschijnlijk niet veel meer prestatiegericht, maar we moeten blijven pushen.”