maart 21, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Waarom Russell in een Ricciardo-shirt naar de Nederlandse GP kwam

Russell werd op Zandvoort gespot in een shirt met Ricciardo’s Enchante-logo.

De keuze van Russell werd op sociale media algemeen gezien als een gebaar van steun voor Ricciardo, die momenteel op zoek is naar een drive voor 2023.

Ricciardo onthulde dat hij had beloofd een pakket van zijn koopwaar naar Russells vriendin Carmen Montero Mundt te sturen, en dat de Mercedes-coureur een van de items moet hebben geleend.

Ricciardo zei dat hij sinds de bevestiging van zijn vertrek bij McLaren vorige week veel steun heeft gekregen van andere coureurs, vooral die met meer ervaring.

‘George is een goede,’ zei hij. “Hij is een van de goede jongeren! Ik zal je het verhaal geven, het is een feelgood-verhaal, een voor de kleinkinderen! Dus hij zal het niet erg vinden dat ik dit zeg.

“Dus hij sms’te me op een vrijdagavond. En het was een foto van zijn vriendin op de bank, kijkend naar de RIC3-winkel. En hij zei: ‘Mate, wat is er aan de hand?’

“En ik dacht: ‘Vertel me wat ze leuk vindt. Ik zal haar een paar dingen sturen.’ Dus stuurden we een paar dingen. En ik denk dat een van hen echt bij George past. Dus besloot hij het vandaag te dragen. Dus het is goed. George is een goede jongen. Ja, ik vind het kind leuk!’

Daniel Ricciardo, McLaren

Foto door: Zak Mauger / Motorsportafbeeldingen

Ricciardo zei dat hij de steunbetuigingen die hij van zijn medechauffeurs had gekregen op prijs stelde.

“Ik weet wie mijn echte vrienden zijn!” grapte hij. “Natuurlijk hebben ze zich publiekelijk uitgesproken, maar ik heb wel wat privéberichten gehad van sommige chauffeurs. Bijvoorbeeld Checo [Perez] was er ook een van.

READ  Nederlandse bijen werden getraind om COVID-19-infecties op te sporen

“Hij weet hoe het is om een ​​beetje vast te houden aan de F1. Ik zeg dat natuurlijk niet respectloos, maar een paar jaar geleden was het of hij zelfs in de F1 zou zitten, zal hij een stoel hebben? En dan een paar maanden Later won hij een race met Red Bull.

“Nogmaals, ik zeg niet dat ik geen berichten heb gekregen van jongere coureurs, maar het zijn ook de oudere coureurs die het een beetje hebben meegemaakt.

“Natuurlijk, hoe langer je carrière, hoe groter de kans dat je hoogte- en dieptepunten hebt gehad en dat je gewoon meer ervaring hebt opgedaan. Ze waren bereid om me, denk ik, wat aanmoediging te geven. En ik denk dat dat spul uiteindelijk echt leuk.”