november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ontwikkelaars kunnen worden gestraft voor code die is gemaakt om misdaad te plegen, zegt Nederlandse toezichthouder

Ontwikkelaars kunnen verantwoordelijk worden gehouden als ze code schrijven met het “enige doel” een misdaad te plegen of criminelen te helpen, volgens de Fiscale Informatie- en Opsporingsdienst (FIOD) van Nederland, die op 12 augustus een Tornado Cash-ontwikkelaar heeft aangehouden, zoals gemeld. door Cryptoslate.

De belangengroep deelde de verklaring van de FIOD, die op 17 augustus aan DeFi Education Fund is gegeven, op Twitter. De naam van de aangehouden ontwikkelaar is door de FIOD niet openbaar gemaakt. Niettemin, op basis van de verklaringen van de vrouw van Alexey Pertsev, Ksenia Malik, wordt algemeen aangenomen dat de ontwikkelaar die werd vastgehouden Alexey Pertsev was.

Het DeFi Education Fund werd eerder door de FIOD geïnformeerd dat de gearresteerde Tornado Cash-ontwikkelaar werd verdacht van het verbergen van onwettige geldstromen en het helpen van witwassen, merkte Cryptoslate op.

“Tornado Cash werd routinematig gebruikt voor legitieme doeleinden. Terwijl we nog steeds wachten op het vrijgeven van de specifieke aanklachten tegen de ontwikkelaar, moet één ding duidelijk blijven. Het schrijven en publiceren van code moet worden beschermd in vrije samenlevingen en privacy is geen misdaad”, vertelde DeFi-beleids- en belangengroep aan Cryptoslate.

De door de VS gesanctioneerde cryptocurrency-mixer Tornado Cash, waardoor de gedecentraliseerde organisatie (DAO) achter het project gedwongen werd de activiteiten stop te zetten. Een bijdrager aan de mixer liet Cryptoslate eerder weten dat de beslissing om de DAO te sluiten is genomen om bijdragers te beschermen, inclusief ontwikkelaars buiten het Tornado Cash-ecosysteem.

(Met inzichten van Cryptoslate)

READ  Nederland versnelt corona-boostercampagne, verkort wachttijd tot drie maanden