juni 1, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gedeelte luchtruim vanaf vrijdag gesloten tijdens Nederlandse etappes wielerwedstrijd La Vuelta

Tijdens La Vuelta Holanda, de drie etappes van de Ronde van Spanje die dit jaar in Nederland verreden worden, worden sommige delen van het nationale luchtruim afgesloten voor het reguliere vliegverkeer. Dit om extra vliegverkeer boven het Vuelta-parcours op te vangen, zoals helikopters en vliegtuigen met cameraploegen, aldus de Nederlandse luchtverkeersleidingsdienst LVNL.

“Voor de televisie-uitzendingen zullen twee vliegtuigen op grote hoogte vliegen – ongeveer 5 kilometer en 10 kilometer – vergezeld van luchtverkeersleiders. Met cameraploegen die opereren vanuit helikopters in het lagere luchtruim en vanaf motorfietsen op de weg, samen met de vluchten in de hoger luchtruim maakt het mogelijk om een ​​visueel verslag van het evenement te krijgen”, aldus de dienst.

Naast de televisieploegen mogen alleen luchtvaartpolitie en medische dienstverleners daar vliegen. Civiel vliegverkeer, zoals heteluchtballonnen, drones en parachutespringers, is in die delen van het luchtruim niet toegestaan. Het reguliere vliegverkeer “wordt met zo min mogelijk hinder van en naar luchthavens in Nederland begeleid”.

Donderdagavond vindt de ploegpresentatie van de Vuelta plaats. Vrijdag volgt dan de eerste etappe, een ploegentijdrit door de stad Utrecht. De tweede etappe op zaterdag beslaat 183 kilometer van Den Bosch naar Utrecht. Zondag is er weer een etappe in Nederland waarbij de start en finish in Breda is.

READ  Mark Sanders leidt de Nederlandse belastingpraktijk van Alvarez & Marcel