juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse maker van The Voice beschuldigd van beledigende claims op de show | Nederland

De maker van reality-tv-shows, waaronder The Voice en Big Brother, is het slachtoffer geworden van beschuldigd door vrouwelijke werknemers van zijn bedrijf na wijdverbreide beschuldigingen van seksueel misbruik tegen deelnemers in de originele Nederlandse versie van The Voice.

In een paginagrote advertentie in het Algemeen Dagblad verwijt het personeel van productiebedrijf Talpa Media oprichter John de Mole dat vrouwen en mannen lering moeten trekken uit een schandaal. Deze week waren het land en de omroep aanleiding voor RTL om de vrijdag-aflevering van The Voice of Holland uit te zenden.

Na beschuldigingen dat hij mannen zou hebben misbruikt in de show, zei De Mole, 66, in een interview: “Wacht niet. Wees niet bang. Open gewoon je mond. Alleen dan kunnen we je helpen … Vrouwen hebben een soort van schaamte, ik weet niet wat het is, maar ik weet het wel.” Ik zou het graag willen onderzoeken.

Als reactie verscheen vrijdag een advertentie in de krant: “Beste John, dit gaat niet over vrouwen. Gefeliciteerd, dames van uw bedrijf.

In de begeleidende verklaring schreven de medewerkers over hun “verrassing en schande” door de opmerkingen van De Molin. Het zegt verder: “Het zegt veel over de culturele verandering die nodig is binnen de organisatie, in de mediawereld en in de gemeenschap.” “Natuurlijk worden dit soort denkfouten in grotere bedrijven nog steeds gemaakt door mannen aan de macht.

“Het viel ons toen gewoon op. Ook niet de oplossing. Dit rapport is bedoeld om iedereen aan te moedigen die seksueel is misbruikt op de werkvloer (niet alleen Talpa).

READ  Begrotingsplan 2023 - Belastingvoorstellen

Vrijdagavond zei De Mole dat hij “ontheemd” was door de advertentie en sprak met de vrouwen erachter “om deze woede en frustratie te begrijpen”. Hij voegde eraan toe: “Ik begrijp nu dat ik, in tegenstelling tot mijn goede bedoelingen, totaal per ongeluk geen rekening heb gehouden met het feit dat ik de indruk heb gewekt dat ik vrouwen de schuld geef. Het is me nu duidelijk dat vrouwen niet naar voren komen als de cultuur in een organisatie niet veilig genoeg wordt geacht. Ik verwijt mezelf dat dit openlijk in mijn bedrijf gebeurt en ik ben er 100% zeker van dat ik dit zal veranderen.

Talpa Media wordt gerund door de Mol, maar is sinds 2015 eigenaar van ITV.

Donderdag pauzeerde Voice of Holland voordat een documentaire werd uitgezonden op het YouTube-kanaal Boos, wat zich vertaalt naar “woede” en wordt gehost door de openbare omroep BNNVARA. In de documentaire worden tientallen anonieme vrouwen seksueel lastiggevallen, misbruikt en mishandeld door topmannen in The Voice.

Een woordvoerder van ITV Studios zei dat het bedrijf “geschokt en ontzet” was door de beschuldigingen, maar weigerde commentaar te geven op het interview van de Molin. Hij zei: “Onze prioriteit is om een ​​veilige en ondersteunende omgeving te bieden voor iedereen die deelneemt aan of werkt aan onze shows, en het gedrag dat in de show wordt getoond, wordt niet getolereerd bij ITV Studios.

“Nadat ITV Studios vorige week de aankondiging van dit gedrag van Booze ontving, zijn we snel overgegaan tot het starten van een extern onderzoek om volledig te begrijpen wat er is gebeurd.”

READ  Nederlandse Gezondheid Min. zegt dat het mogelijk is dat alle Covid-regels binnenkort verdwijnen

Rapper Ali Bowley, 40, ook bekend als Ali B, de coach van de show, is beschuldigd van het verkrachten van een voormalige deelnemer toen hij op de show verscheen als een 18-jarige vertrouweling.

In een verklaring reageerde hij: “Nu worden er twee anonieme meldingen gemeld als veel boos nieuws. Dat is oneerlijk. Ik kan me hier niet publiekelijk tegen verdedigen. Niettemin is het mij duidelijk dat in beide gevallen de procureur-generaal zou moeten besluiten de dienst te ontslaan. [the allegations]. Ik ben niet schuldig aan het in rekening brengen van de vorderingen.

Voorafgaand aan de beschuldigingen gaf de 50-jarige bandleider van de show toe dat hij “seksueel contact” had met vrouwen in de show en stuurde hij seksueel expliciete berichten via een app. Reidbergen, tot voor kort, de partner van De Mole’s zus, tv-presentator Linda de Mole, zei dat ze niet wist dat ze schuldig was tijdens de vermeende incidenten.

Zes vrouwen hebben geklaagd over zanger Marco Porsado, van wie drie deelnemers aan The Voice en drie aan The Voice Kids. Borasto ontkent enig vergrijp.

De Mole, die aanvankelijk fortuin maakte met de ontwikkeling van de reality-tv-serie Big Brother, sprak over zijn frustratie dat de HR-praktijken in zijn bedrijf de concurrenten niet beschermen.

ITV kocht Talpa Media zeven jaar geleden voor £ 355 miljoen, met een totale kostprijs van maximaal £ 920.000, afhankelijk van toekomstige prestaties.

Het bedrijf heeft 75 shows geproduceerd in meer dan 180 landen. Het stemformaat, waarbij de zangers worden geselecteerd via openbare audities en vervolgens worden getraind door experts voordat ze strijden voor een platencontract, is in 50 landen uitgezonden.

READ  Haaland scoort brace als Noorwegen Zweden verslaat, Depay mist Nederlandse penalty

Anok Dew, een zangeres die Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival 2013, heeft aangekondigd te stoppen als coach van de show.

“Dit nieuws is erg triest en zeer teleurstellend”, zei hij. “Ik weet genoeg. Ik heb besloten niet meer terug te keren naar The Voice. Dit is een corruptieschandaal. Jarenlang wilde ik niet werken op een plek waar mannen hun positie misbruikten en waar anderen ervoor kozen om te zwijgen en de andere kant op te kijken.

“Dat kun je niet doen. Je hebt structurele problemen als je dat doet. Ik wil geen deel uitmaken van dergelijk gedrag, ik ben het niet. Daarom zal ik niet terugkeren naar The Voice of Holland.”