mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De canonieke onderscheiding van de Nederlandse priester werd opgeschort na opmerkingen over seksueel misbruik

Buiten het klooster in Franz van der Lucht 2014. Foto: Mohammed Abu Hamza / AFP

De Nederlandse jezuïetenpriester die in 2014 in Syrië werd doodgeschoten, moet vooral niet heilig worden verklaard, zegt de krant. katholieke krant.

De krant zei dat opmerkingen over seksueel misbruik in de kerk van Franz van der Luc in 2009 of 2010 de belangrijkste reden waren voor het verbod. Hij vertelde een groep bezoekers van zijn religieuze gemeenschap in Holmes dat hij de nadruk op de beledigende beweringen overdreven vond en de geloofwaardigheid van de slachtoffers in twijfel trok.

Het publiek gaf commentaar op de baas van Van der Lukt. Na een tijdje werd hij opgenomen in het ziekenhuis en werd hij niet geconfronteerd met disciplinaire maatregelen. Op dit moment wordt echter tijdens het afstuderen een melding van het incident ontdekt.

Van der Lakt was 75 toen hij werd doodgeschoten, hij woonde 50 jaar in Syrië en weigerde na de oorlog te vertrekken. Zijn graf, in de kloostertuinen, is een soort bedevaartsoord geworden voor zowel christenen als moslims in Syrië, meldt de NOS.

De eerste fase van heiligverklaring of heiligverklaring.

Gewoonlijk vereist het aanbidden van iemand in de kerk het bewijs van een wonder, maar mensen die door de kerk als martelaren worden beschouwd, kunnen zonder dit wonder heilig worden.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  Dutch Bros Coffee komt (bijna) officieel naar Madison!

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.