mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse biotech Xinvento werft zaadronde om a . te ontwikkelen

AMSTERDAM, 21 april 2022 (GLOBE NEWSWIRE) – Xinvento, een biotechbedrijf dat de levens van mensen met aangeboren hyperinsulinisme wil verbeteren, kondigt vandaag de voltooiing aan van een startkapitaalronde. Het bedrijf wordt financieel ondersteund en geadviseerd door experts op het gebied van medicijnontwikkeling en doorgewinterde biotech-leiders zoals Ed Kaye (CEO Stoke Therapeutics), John Maraganore (voormalig CEO Alnylam), David Meeker (CEO Rhythm Pharmaceuticals, voormalig CEO Sanofi Genzyme), Hans Schikan (voormalig CEO Prosensa en mede-oprichter Pharvaris), James Shannon (voormalig CMO GSK en Global Head of Development Novartis), Onno van de Stolpe (oprichter en voormalig CEO Galapagos), Daniel de Boer (oprichter en CEO ProQR) en Dinko Valerio (mede- oprichter Leyden Labs, oprichter Crucell).

Xinvento is in 2021 opgericht door CEO Claudine van der Sande, de drijvende kracht achter het bedrijf, die een zoon heeft met de diagnose Congenitaal Hyperinsulinisme (CHI). Deze zeldzame ziekte wordt gekenmerkt door hypoglykemie (hypo’s) als gevolg van een overmatige secretie van insuline. CHI is de meest voorkomende oorzaak van ernstige, willekeurige en aanhoudende hypo’s bij pasgeborenen en kinderen. Zonder de juiste en onmiddellijke behandeling om hypo’s te voorkomen, kan de patiënt epileptische aanvallen, coma, permanente hersenbeschadiging of zelfs de dood krijgen. Er zijn momenteel beperkte effectieve behandelingsopties beschikbaar voor CHI-patiënten.

“Met mijn achtergrond in de farmaceutische industrie en geconfronteerd met het gebrek aan echte behandelingsopties voor kinderen zoals de mijne met CHI, zag ik een kans om een ​​verschil te maken. Nu de startkapitaal is veiliggesteld, worden de eerste stappen naar een effectieve en veilige behandeling werkelijkheid’, zegt Claudine van der Sande, oprichter en CEO van Xinvento.

READ  Prins Harry neemt Nederlandse lessen, trekt een oranje outfit aan in de nieuwe promo voorafgaand aan de 5e Invictus Games; HORLOGE

Deze startfinanciering zal Xinvento in staat stellen zijn eigen moleculen te ontwerpen en te testen in de relevante preklinische modellen om potentiële kandidaat-geneesmiddelen te identificeren. Piet Wigerinck, een expert in vertaalchemie, voormalig CSO van Galapagos, en de wetenschappelijke mede-oprichter die de Xinvento R&D-inspanningen leidt, zegt:

“Ik ben gepassioneerd om bij te dragen aan de zoektocht naar een nieuw medicijn dat de secretie van insuline effectief regelt, wat een grote stap voorwaarts zal zijn in de behandeling van CHI. De wetenschap achter het Xinvento-programma is intrigerend, omdat het in hoge mate kan profiteren van alle kennis en ervaring die de afgelopen 20 jaar is verzameld. Dit heeft ons in staat gesteld om een ​​veelbelovend doelwit te selecteren en met een gericht onderzoeksprogramma verwachten we binnen een jaar klinische kandidaat-moleculen te kunnen leveren.”

Dinko Valerio, oprichtersadviseur, merkte op: “Bij de oprichting van Xinvento omringde Claudine zich met succes met veteranen van topklasse uit onze industrie, waaronder Piet Wigerinck, die een kans zag op korte termijn om een ​​zinvol medicijn te ontwikkelen voor CHI-patiënten in nood. Claudine onderscheidt zich als een gefocuste leider die geen middel onbeproefd laat om het doel van Xinvento te bereiken.”

Over Xinvento

Xinvento heeft tot doel de problemen die gepaard gaan met congenitaal hyperinsulinisme (CHI) te verlichten. Door een effectieve behandeling te ontwikkelen, ligt onze focus op het verbeteren van de kwaliteit van leven van CHI-patiënten en hun families.

Geïnspireerd door liefde, aangedreven door wetenschap.