april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

The Renewal Workshop sluit fabriek Cascade Locks na overname door Nederlands logistiek bedrijf

The Renewal Workshop, een bedrijf uit Oregon dat bekend staat om het repareren van afgedankte kleding en het doorverkopen tegen kortingstarieven, heeft zijn Cascade Locks-fabriek gesloten na de overname door een Europees bedrijf voor supply chain management.

De startup Cascades Locks, die op zijn hoogtepunt meer dan 40 werknemers in dienst had, werd vorige maand gekocht door Bleckmann, een groot modelogistiek bedrijf gevestigd in Nederland. De aankoopprijs en voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Vóór de overname ontving de startup Columbia Gorge dagelijks verzendingen van defecte kledingproducten van grote modemerken. Die items zouden worden geïnspecteerd, schoongemaakt en gerepareerd om weer beschikbaar te worden gemaakt voor wederverkoop met korting op “recommerce” -websites.

Nicole Bassett, die in 2015 samen met Jeff Denby het bedrijf in Oregon oprichtte, zei dat het werk nu ergens anders zou worden gedaan.

“Diensten die ooit in Cascade Locks werden geleverd, worden nu opgezet in Ohio, evenals andere locaties die Bleckmann bezit in Europa en het VK”, zei Bassett.

Bassett, die betrokken blijft bij het bedrijf, vertelde eerder aan The Oregonian / OregonLive dat zij en Denby de Cascade Locks-faciliteit in 2016 hebben gebouwd nadat ze moesten uitbreiden vanuit een kleinere magazijnruimte. Vervolgens openden ze in 2019 een tweede fabriek in Amsterdam.

Het Nederlandse bedrijf had al een vestiging in de VS, zei Bassett, en besloot die in Cascade Locks te sluiten.

“Het voordeel van de overname is dat we in staat zijn om de vernieuwingsdiensten sneller op te schalen en aan meer merken aan te bieden, zodat ze meer van hun producten kunnen behouden die door wederverkoop zijn beschadigd”, aldus Bassett.

READ  Nederlandse reizigers naar Noorwegen onderworpen aan geïsoleerde hotels

–Kristine de Leon, [email protected], @deleonkrist