april 27, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlanders domineren de Schotten tijdens de warming-up van het EK 2024

23 maart (On Demand) – Nederland breidde hun indrukwekkende reeks tegen Schotland uit naar 8 overwinningen uit 13 ontmoetingen met een klinkende 4-0 overwinning in Amsterdam op vrijdagavond. Hoewel het om vriendschappelijke wedstrijden gaat, staat er ongetwijfeld meer op het spel nu beide landen zich deze zomer voorbereiden op het EK 2024 in Duitsland.

Schotland begon sterk, Laurence Shankland en Ryan Christie waren dichtbij, maar de Nederlanders kwamen op voorsprong via het eerste internationale doelpunt van Tijjani Reinders: een treffer van 25 meter. De teamtalk van Ronald Koeman tijdens de rust inspireerde de gastheren, die na rust als een gewisseld team naar voren kwamen.

Ondanks dat de mannen van Angus Gunn scoorden, verdubbelde Nederland de voorsprong via een kopbal van Georginio Wijnaldum. Schotland sloeg een aantal kansen af, waarbij Christie en Shankland het houtwerk raakten, en late doelpunten van Wood Wekhorst en Doniel Mallon zorgden voor een 4-0 nederlaag.

De opener van Schotland op het EK 2024 tegen Duitsland op de 16e plaats lijkt dreigender na de recente nederlagen tegen andere teams uit de top 10 van de FIFA. Voor Nederland versterkte deze prestatie hun geloofwaardigheid voorafgaand aan het toernooi.