november 29, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse Grand Prix-bazen voorzichtig over optie contractverlenging tot 2025

Nederlandse Grand Prix-functionarissen verwachten begin november te weten of een optie om de race met nog eens twee jaar te verlengen tot 2025 kan worden opgepakt.

Na sinds 1985 afwezig te zijn geweest op de Formule 1-kalender, keerde Zandvoort vorig seizoen terug om mee te rijden op de golf van succes die de Nederlandse held genoot. Max Verstappen.

Het bleek een daverend succes, waarbij de feeststemming nog eens extra werd opgevoerd door een comfortabele overwinning voor de rode stier coureur die natuurlijk wereldkampioen werd.

De Nederlandse Grand Prix, die in zijn begin september-slot blijft als de middelste etappe van een triple-header met België en Italië, heeft een contract tot 2023.

Daarna is de toekomst wat vager, ook al is er een optie voor twee jaar beschikbaar met circuitdirecteur Robert van Overdijk die door De Telegraaf wordt geciteerd: “Als het aan de Formule 1 ligt, zouden we gelijk een nieuw contract tekenen. nu.”

De organisatoren zijn echter voorzichtiger vanwege verschillende factoren waarmee ze rekening moeten houden.

“Het is zeker niet zo eenvoudig als ABC”, aldus Van Overdijk. “Alleen kaartjes verkopen is niet genoeg. We zijn een 100% privaat gefinancierd evenement, dus we hebben ook de steun van sponsors nodig.

“Daarnaast is de gemeente Zandvoort als enige regeringspartij vanaf dag één positief. Voor ons is het natuurlijk belangrijk dat dit zo blijft.

“Al die gesprekken zijn al begonnen. We mogen ook niet vergeten dat we het evenement maar één keer hebben georganiseerd.”

Als alles op zijn plaats valt, is Van Overdijk definitief over de termijn waarop Zandvoort meer nieuws kan aankondigen.

READ  Met wie doen de Nederlanders mee aan de Olympische Spelen op 21 juli?

“Ik kan duidelijk maken dat er voor de race van 2022 nog geen zekerheid is”, aldus Van Overdijk in antwoord op een vraag van Motorsport.com.

“We gaan ons eerst concentreren op de komende editie. Daarna intensiveren we de gesprekken. We verwachten – en het is geen harde deadline – dat we daar rond 1 november duidelijkheid over hebben.

“Bel me echter niet op 30 oktober – we verwachten begin november duidelijkheid te hebben.”

Het optimisme blijft echter groot dat Zandvoort zijn F1-verblijf in ieder geval tot 2025 kan verlengen.

“Laten we allereerst zeggen dat we in fantastische vorm zijn”, voegde Van Overdijk eraan toe. “Maar we staan ​​nog steeds met beide benen op de grond. Laten we er dit jaar weer een fantastische editie van maken.

“We zijn al in gesprek met onze hoofdsponsors. Over de kaartverkoop maken we ons waarschijnlijk minder zorgen. Natuurlijk is 2022 uitverkocht en 2023 helemaal uitverkocht.

“In termen van tickets die op de markt komen, zal het een zeer beperkte keuze zijn.”