april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse gezondheidsdiensten op zoek naar meer urgentie voor vaccinaties tegen apenpokken – EURACTIV.com

Gezondheidsdiensten willen meer urgentie voor vaccinaties tegen apenpokken voor risicogroepen, aangezien het meer dan een week geleden is dat minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vaccinaties voor deze groepen aankondigde, maar er is geen update over de kwestie, NL Tijden gemeld.

SeksHAG, een adviesgroep seksuele gezondheid voor huisartsen, en Soa Aids, een stichting die zich richt op voorlichting en preventie van hiv, zeggen dat er meer urgentie moet komen voor vaccinatiecampagnes tegen apenpokken. NL Tijden. Terwijl Kuipers op 7 juli aankondigde dat er een vaccincampagne zou komen, is er verder geen informatie.

Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onlangs 550 bevestigde gevallen van apenpokken in Nederland vanaf donderdag (14 juli). Hoewel de meeste recente infecties voorkomen bij mannen die geslachtsgemeenschap hebben met andere mannen, kan het virus zich gemakkelijk verspreiden via huid-op-huidcontact.

“Veel mensen hebben beperkte symptomen en gaan niet naar de dokter. Ik vermoed ook dat veel symptomen zo mild zijn dat de dokter niet aan apenpokken denkt. Daarnaast heeft Belgisch onderzoek aangetoond dat het gebeurt dat mensen geen symptomen krijgen”, zegt Hermanussen tegen NRC. NL Tijden gemeld.

Volgens het RIVM zijn de risicopersonen die in aanmerking komen voor het vaccin onder meer degenen die deelnemen aan het landelijke HIV-PrEP-programma en degenen die op de wachtlijst staan ​​voor het landelijke HIV-PrEP-programma, en homoseksuele mannen die regelmatig seksuele gezondheidsklinieken bezoeken. .

Ongeveer 32.000 mensen in Nederland komen in aanmerking voor vaccinatie (en elke persoon zou een booster nodig hebben), en 70.000 beschikbare vaccins, NL Tijden gemeld.

(Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com)

READ  Meta's plannen om Nederlands datacenter te bouwen stuiten op politieke storing