juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Indiener dingt mee naar IEBC’s Kims Kit Tender Award voor Nederlands bedrijf

Indiener dingt mee naar IEBC’s Kims Kit Tender Award voor Nederlands bedrijf

Kenia Integrated Electoral Management System (KIEMS) Kit. [David Gichuru, Standard]

Een indiener heeft een rechtszaak aangespannen tegen Kenia over de overdracht van miljarden shilling aan een in Nederland gevestigde instantie door het Election Agency for Electoral Management (KIEMS).

Stephen Mirambo zei dat de aanbesteding voor de levering, distributie, installatie, testen, inbedrijfstelling, ondersteuning en onderhoud van KIEMS en hardwareapparatuur en onderdelen ongrondwettelijk, illegaal en ongrondwettelijk was.

In een verzoekschrift dat maandag bij het Hooggerechtshof is ingediend, zei Mirambo het aanbestedingsprocesnummer voor de volledige aanbesteding. Aangekondigd IEBC / OIT / 011/21/2020/2021 en nummer IEBC / OIT / 001/21/2021. / d.d. 14 april 2021 en 22 september 2021 d.d. 2022 respectievelijk artikelen 10, 81, 86 en 227 van de Grondwet en in strijd met de Aanbestedings- en Kieswet.

Mirambo annuleerde het hele aanbestedingsproces en riep op tot een nieuw proces.

De tedere oorlogen van de Independent Electoral and Boundaries Commission (IEBC) hebben gedreigd de strakke verkiezingsdeadline die ze moet winnen om eerlijke en geloofwaardige algemene verkiezingen te garanderen, te doen ontsporen.

De ontevreden partijen die het bod hebben aangenomen en de aanbestedingen hebben gemist, moeten deze week formeel in beroep gaan bij de rechtbank.

De aanbestedingsoorlogen brengen de door Wafula Cebugatti geleide commissie in een precaire situatie, enkele maanden voor de verkiezingen en een maand voor de verkiezingen, die teruggaat tot 2017 toen de stemming door de rechtbank werd geannuleerd.

Onbedoeld zullen gerechtelijke gevechten de IEBC dwingen dure verkiezingen te houden.

Kenia’s Integrated Electoral Management System (KIEMS) en het afdrukken van stembiljetten zijn twee geïntegreerde componenten van de verkiezingen, en vertragingen bij de aankoop van beide kunnen de kwaliteit van de algemene verkiezingen van 9 augustus 2022 beïnvloeden.

READ  Hoge Raad beslist tegen verpanding van niet-overdraagbare vorderingen

De aanbesteding van Kims Kit omvat levering, levering, installatie, testen, inbedrijfstelling, levering, levering en hardwareapparatuur en onderdelen voor het uitvoeren van de verkiezing.

Er zijn aanwijzingen dat de rechtbanken alle IEBC-zaken van alle betrokken leveranciers zullen coördineren voor de hoorzitting aanstaande vrijdag.

Bedrijven betwisten de levering van KIEMS-apparatuur aan SmartMatic en de gunning van aanbestedingen voor het drukken van stembiljetten aan het Griekse bedrijf Inform P Lycos Holdings.

De aanbesteding voor het drukken van de stembiljetten is al in behandeling bij het Hof van Beroep, waar een ontevreden leverancier de gunning heeft aangevochten.

P. Lycos Holdings bood aan om 138 stembiljetten te bezorgen bij 23 miljoen kiezers van een reeks van 12 bedrijven.

In de driejarige open internationale aanbesteding zal het bedrijf ook het gebruik van declaratieformulieren voor verkiezingsresultaten zien in de kiesdistricten, districten en nationale telcentra.

P lycos heeft bedrijven zoals Al Qurayr Printing and Publishing LLC, United Printing and Publishing LLC en Masarr Printing and Publishing & Kenya’s Ellam Products Limited en Africa Infrastructure Development Company.

Andere zijn Go Inspire Solutions uit het Verenigd Koninkrijk en TALL Security Print Limited, UNIPINT, Insight Data (South) PTY LTD, Aerovote Security Print and Electoral Supplies (Ghana), Seshaasai Business Forms PVT Ltd (India) en Kwanginsa Company Ltd. Korea).

Openbaar Ministerie Okiya Omtatah heeft al een rechtszaak aangespannen tegen het Griekse bedrijf voor het verstrekken van stembiljetten.

Verzoeker Risk Africa Innovatis Ltd., die de KIEMS-aanbesteding van Smartmatic betwist, stelt dat de datamigratie niet was begroot op het moment dat de aanbesteding werd uitgeschreven.

Verder risico Africa Innovatis Ltd. stelt dat de aankoop niet is gedaan met een volledig vastgestelde commissie, aangezien er slechts drie leden waren op het moment van de aanbesteding.

READ  Nederlandse kant bevestigt Manchester City-assistent om over te nemen

Indieners zetten ook vraagtekens bij de eerlijkheid van de bewering van Smartmatic dat het bedrijf andere rechtsgebieden onder één wolk had achtergelaten, waaronder de Filippijnen, Venezuela, Oeganda, Nigeria en de Verenigde Staten.