november 29, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brexit LIVE: EU geeft groen licht voor Nederlandse vissers om banen ‘op te geven’ | Politiek | Nieuws

Brexit LIVE: Rug onder de EU vandaan gehaald terwijl Britse bedrijven blok in stof achterlaten – nieuwe grafiek

Het Britse ondernemersvertrouwen is volgens een nieuw rapport hoger gebleven dan in de rest van Europa, ondanks eerdere vrees dat het vertrek uit het blok de economie zou decimeren.

Volgens een nieuw bedrijfsvooruitzichtenrapport van Accenture/S&P Global UK daalde het Britse ondernemersvertrouwen in juni tot een gezamenlijk laagterecord, maar verslaat het een hele reeks EU-landen met een aanzienlijk lager ondernemersvertrouwen.

Het rapport vond een netto saldo van 28 procent meer bedrijven uit de particuliere sector die voorspelden dat hun activiteit het komende jaar zal toenemen, maar dit is de helft van het niveau dat in februari werd opgetekend, toen het vertrouwen 56 procent bedroeg.

Zowel het EU- als het mondiale gemiddelde ligt met respectievelijk +16 procent en +22 procent onder het VK.

Matt Prebble, Strategy and Consultant lead voor het VK en Ierland bij Accenture, zei: “Inflatie en een wolk van economische onzekerheid hebben begrijpelijkerwijs het ondernemersvertrouwen aangetast.

“Hoewel sommigen lagere winsten voorspellen en bezuinigen op onderzoek en ontwikkeling, is het vermeldenswaard dat de meer zelfverzekerde sectoren duurzaam blijven investeren in nieuwe producten.

“In de afgelopen jaren hebben Britse bedrijfsleiders bewezen veerkrachtig te zijn in het licht van constante veranderingen, wat hun optimisme in vergelijking met andere landen kan verklaren.

“Het is deze mentaliteit om transformationele veranderingen door te voeren waar dat het meest nodig is, te investeren in talent en nieuwe technologieën die hen in een sterke positie zullen brengen om marktaandeel te veroveren wanneer de huidige turbulentie voorbij is.”

READ  The Daily Herald - Nederlandse IPKO-delegatie ontmoet de regering van Statia. commissarissen