oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands koningspaar bezoekt SF’s Castro

SAN FRANCISCO (KRON) – Het Nederlandse koningspaar brengt volgende week een bezoek aan de wijk Castro in San Francisco om “meer te leren over de geschiedenis van de LHBTI+-gemeenschap in San Francisco en ervaringen uit te wisselen over het ondersteunen van LHBTI+-rechten op lokaal en internationaal niveau”, aldus een persbericht van de Castro Merchants Association.

“Tijdens een werkbezoek aan San Francisco zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima der Nederlanden samen met [District 8 San Francisco] Leidinggevende [Rafael] Mandelman”, staat in het persbericht. “Ze zullen het GLBT Historical Society Museum en Castro Theatre bezoeken en gemeenschapsleiders ontmoeten in de historische Twin Peaks Tavern.”

Mandelman, die Castro vertegenwoordigt in de raad van toezicht, reageerde niet op een verzoek om commentaar bij het ter perse gaan.

Het koninklijk paar komt dinsdag 9 september van 9.20 tot 10.00 uur op bezoek. 6

“Castro Street blijft open, maar het kan drukker zijn dan normaal”, staat in het persbericht. “Handelaren en de gemeenschap worden uitgenodigd om het Koninklijk Paar in de buurt te verwelkomen.”

KRON ON streamt live

In 2001 was Nederland het eerste land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde.

Koning Willem-Alexander zit sinds 2013 op de troon, toen zijn moeder koningin Beatrix aftrad.

READ  Brexit LIVE: EU geeft groen licht voor Nederlandse vissers om banen 'op te geven' | Politiek | Nieuws