juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mooie prestaties, maar Nederlanders staan ​​voor nieuwe uitdagingen

De start was misschien traag, maar tegen het einde van de Super 12-fase had de Nederlandse mannenploeg alles bereikt wat redelijkerwijs van hen kon worden verwacht – en nog veel meer.

Als een eerste doel was geweest om de herinnering aan vorig jaar uit te wissen Debacle in de woestijntoen ze smadelijk uit de eerste fase van het toernooi werden gebundeld zonder een overwinning op hun naam, was dat al gebeurd tegen de tijd dat ze zich in de Super 12 drongen en daarbij de VAE en Namibië hadden verslagen.

Nadat ze binnen 9 runs van Bangladesh kwamen – een wedstrijd die ze zeker hadden kunnen en aantoonbaar hadden moeten winnen – kregen ze te maken met een vuurgevecht tegen India en Pakistan, maar de manier waarop ze terugkaatsten, versloegen Eerste Zimbabwe en dan Zuid-Afrikatoonden zowel aan dat ze veel hadden geleerd en dat ze karaktereigenschappen hadden waar sommige van hun meer illustere rivalen alleen maar jaloers op konden zijn.

– Advertentie –

Een groot deel van de eer is natuurlijk te danken aan de bowlers, en vooral aan het tempokwartet van Paul van Meekeren, Fred Klaassen, Brandon Glover en Bas de Leede.

Van Meekeren en Klaassen eindigden in het selecte gezelschap van snelle bowlers die minder dan zes en een half runs over het toernooi toegaven, en tussen de vier van hen claimden ze 41 wickets, waarvan 28 in de Super 12-fase.

Van Meekeren was een openbaring: zijn carrière was niet eenvoudig, maar hier liet hij zien dat hij een bowler is van echte internationale kwaliteit, consequent snelheden van 140+ km/u haalt en op cruciale momenten vitale wickets neemt, vaak met yorkers die waren een model in hun soort.

READ  Apple heeft 5 5 miljoen boete gekregen van de Nederlandse Wachttoren voor zijn app store-betaalmogelijkheden

Klaassen was iets minder consistent, maar speelde nog steeds een cruciale rol, terwijl Glover, toen hij eenmaal aan de kant kwam, een hoofdrolspeler was in de overwinningen op Zimbabwe en Zuid-Afrika, veel nauwkeuriger dan in het verleden en bogen op een van de beste slagpercentages in de competitie.

De Leede was duurder, maar hij leidde de weg onder de Nederlandse bowlers met 13 wickets en een slagsnelheid van een wicket in elke tien leveringen, en hoewel hij misschien misplaatst was op nummer drie in de slagopstelling in het T20-formaat , ontpopt hij zich als een alleskunner van echt internationaal kaliber.

Omdat Edwards zo succesvol op zijn tempo-aanval vertrouwde, hadden de spinners relatief weinig te doen, met slechts 39 overs tussen hen in de acht wedstrijden, maar ze droegen allemaal bij aan economische overs op belangrijke momenten, Tim Pringle bleef consequent nauwkeurig totdat hij plaats maakte voor een extra tempo Mens.

Als de bowlers de sleutel waren tot de vier overwinningen van Nederland en zelfs na een nederlaag goed presteerden, speelden de slagmensen meer dan hun rol, vooral in de twee overwinningen tegen Full Member-oppositie, waardoor hun partij automatisch een plaats in het evenement van 2024 bemachtigde.

Het was de ervaring van Steph Myburgh, Tom Cooper en Colin Ackermann, die de soliditeit van Max O’Dowd, de leidende puntscoorder van Nederland met 242 runs op 34,57 en een strike rate van 112,55, versterkte, wat echt het verschil maakte: binnengehaald voor de laatste drie wedstrijden maakte Myburgh’s 30-ball 37 in wat zijn laatste internationale innings bleek te zijn de weg vrij voor het beste Nederlandse totaal van het toernooi, terwijl Cooper’s promotie naar nummer drie twee cruciale klappen opving in die laatste twee wedstrijden.

READ  Nederlandse universiteiten gelasten personeel hun banden met Joodse en Israëlische groepen te onthullen

Ook Ackermann deed het beter naarmate het toernooi vorderde: na slechts 17 runs te hebben gemaakt in de eerste fase, op velden in Geelong die nooit bevorderlijk waren voor het slaan, speelde hij een steeds belangrijkere rol, zijn ongeslagen 41 tegen Zuid-Afrika de innings die echt het is mogelijk voor de bowlers om het spel af te sluiten.

Het ontbreken van de keiharde vuurkracht in de middelste volgorde die nu bijna een . is sine qua non in T20 cricket is het buitengewoon dat de Nederlanders het net zo goed deden als zij deden, maar met Myburghs tweede pensionering nu bevestigd en legitieme vragen over Coopers bereidheid om de Dame Nellie Melba van het Nederlandse cricket te worden, zullen er enige zorgen zijn over de beste manier om een batting line-up om over twee jaar stand te houden in West-Indië.

Een meer directe zorg zullen echter de voorbereidingen zijn voor de volgende internationale wedstrijd van de Nederlandse mannen, een laatste Super League-campagne in Zimbabwe en Zuid-Afrika in maart en april.

Met deze vijf-ODI-tour die waarschijnlijk zal botsen met de IPL, en misschien met claims van Engelse provincies of zelfs Nieuw-Zeeland, is de Nederlandse selectie misschien minder dan eenvoudig, hoewel het een goede gok is dat de Zuid-Afrikanen, en misschien de Zimbabwanen, dat zullen doen. grotere moeilijkheden ondervinden.

Voor Scott Edwards’ kant zal dit bezoek in grote mate een repetitie zijn voor de serieuzere uitdaging van de WK-kwalificatiewedstrijd, die ook in Zimbabwe wordt gespeeld in juni en juli.

De ICC heeft, in zijn oneindige wijsheid, de Super League afgeschaft voordat er ook maar één editie was voltooid, er staat veel meer op het spel voor de Associates in deze kwalificatie: het zal de pikorde bepalen en daarmee de financiering voor de volgende cyclus . toegeven.

READ  De Nederlandse koning geeft opdracht tot onderzoek naar de koloniale geschiedenis van het koningshuis

Het Wereldkampioenschap 50-plussers blijft in feite een gesloten winkel, en totdat dat verandert, zal de ‘context’ die het ICC beweert te willen creëren een hersenschim blijven, althans voor degenen buiten de gecharmeerde cirkel van volledig lidmaatschap.

Op en naast het veld staan ​​Nederland en de andere vooraanstaande Associates voor uitdagingen waarvan de essentiële onredelijkheid schrijnend wordt gecounterd door zulke geweldige inspanningen als die van zondag door Scott Edwards en zijn team.

Je leest Emerging Cricket – aangeboden door een gepassioneerde groep vrijwilligers met een visie dat cricket een echt wereldwijde sport wordt, en een missie om passie te inspireren om het spel te laten groeien.

Kom zeker eens kijken onze homepage voor al het laatste nieuws, alsjeblieft abonneren voor regelmatige updates, en volg EC op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk onze lijst met functies, landprofielenen abonneer je op onze podcast.

Steun ons vanaf US$2 per maand — en ontvang exclusieve voordelen door een . te worden EC beschermheer.