mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De kleine Nederlandse stad staat op het punt om te beslissen over het grootste Facebook-datacenter

De mening van een kunstenaar op de site. Omschrijving: Gemeente Zeewolde

Ambtenaren in het kleine Nederlandse stadje Gewold beslissen later vandaag of Facebook’s moederbedrijf Meta een groot datacenter kan bouwen op landbouwgrond binnen haar grenzen.

Het plan omvat de bouw van vijf grote loodsen op 166 hectare in Flevoland die Facebook-, Instagram- en WhatsApp-gebruikers in heel Europa gaan bedienen.

De 19 wethouders van de gemeente nemen het besluit, dat nauw wordt gevolgd door politici en milieuactivisten in Den Haag.

Het metaproject is controversieel, niet vanwege de hoeveelheid energie die het kost om uit te voeren. De meta schat dat het centrum 1380 gigawatt aan elektriciteit nodig heeft om te functioneren – het equivalent van een kleine stad van 460.000 mensen.

Maar Martian Wieser, energiedeskundige aan het Hanze hbo College, zei dat er 115 windparken nodig zijn, of 10% van de totale windenergieproductie, zoals meta wil doen, om groene energie voor het project te leveren. Omroep NOS.

Ambtenaren van de gemeente zeggen dat ze van plan zijn de warmte die door de centrales wordt gegenereerd te gebruiken om de 22.000 inwoners van de stad van warmte te voorzien, maar er zijn belangrijke vragen over de haalbaarheid.

Ambtenaren zeggen dat het project 410 banen zal creëren en dat het centrum een ​​succes zal zijn voor andere bedrijven.

Maar het aantal demonstranten 410 zou zijn verkregen uit ‘soortgelijke omstandigheden elders in de wereld’ en hoe ze zijn verkregen, wordt geheim gehouden. Nieuwswebsite Nu.nl meldde.

Het nieuwe kabinet

Andere grote datacenters zijn onderweg. Microsoft heeft groen licht gegeven voor een tweede hub in het Noord-Hollandse Wieringermeer en het niet nader genoemde bedrijf wil een derde van Appingedam in de provincie Groningen bouwen.

READ  Voetbal-Steklenberg eerste keus voor Nederland, maar de Likt verliest wedstrijd Oekraïne

Na oproepen van parlementariërs voor een nationale strategie heeft de nieuwe regering beloofd besluiten over gigantische datasystemen te schrappen en de vergunningen van lokale autoriteiten te centraliseren.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben we onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel graag doen, Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.