juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schrap de Govt-Holocaust-posten, zei de Nederlandse leider. “Krankzinnige regel”, zegt hij

Theorie Badet leidt de Volkspartij voor Democratie.

Hacken:

Een Nederlandse rechtbank heeft woensdag een rechtse politieke leider verboden om de controle op het coronavirus op sociale media te vergelijken met de Holocaust na juridische stappen van overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en Joodse organisaties.

Theory Patte MP, leider van de Democratische Partij voor Democratie, zei op Twitter dat “degenen die niet zijn ingeënt de nieuwe Joden zijn, degenen die vrijstellingen mijden, zijn de nieuwe nazi’s.”

Voordat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gedeporteerd, plaatste hij een foto van een jonge Nederlandse jongen die zichzelf verhinderde een feestelijk Sinterklaasfeest bij te wonen, evenals een foto van een joodse jongen uit het Poolse getto.

De 38-jarige Baudet wil binnen 48 uur relevante posts op sociale media verwijderen en mag geen Holocaustbeelden meer gebruiken in discussies over Nederlandse gezondheidsbeperkingen, melden lokale media.

Hij krijgt dagelijks een boete van 25.000 euro ($ 28.000) voor het overtreden van het gerechtelijk bevel.

Een rechter heeft Patet veroordeeld voor “het zinloos kwetsen van Holocaust-slachtoffers en hun familieleden”, en zei dat het lot van de Joden “indirect verminderd” was door “onevenredige” vergelijkingen.

De Nederlandse krant ANP citeerde de rechter die zei dat “het recht op vrijheid van meningsuiting niet beperkt is tot de volksvertegenwoordiger”.

Badette deelde ook een foto van het concentratiekamp Buchenwald in Duitsland: “Hoe is het mogelijk dat de geschiedenis zich niet herhaalt.”

Vier Joden die aan de Tweede Wereldoorlog waren ontsnapt, Nederlands-Joodse organisaties en de Antisemitism Watch-groep begonnen hun operaties.

“Er is een dwingende sociale noodzaak voor overlevenden van de Holocaust om in te grijpen om de belangen van hun families en het publieke debat te beschermen”, zei de rechter.

READ  Nederlandse rechtbank hoort weer een Facebook-privacyrechtzaak - Tech Crunch

“Onbegrijpelijk, waanzinnig vonnis. We zijn boos en gaan de strijd aan. Natuurlijk gaan we in beroep”, schreef Baudet later op Twitter.

Baudet, die bekend staat om zijn verzet tegen de Govt-19-vaccins en gezondheidsmaatregelen, kreeg in maart 2021, een week voor de parlementsverkiezingen, een waarschuwing van Twitter.

(Dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-personeel en is automatisch gemaakt op basis van een gesyndiceerde feed.)