april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Maanden later een ‘nieuwe’ Nederlandse alliantie met dezelfde leider en partijen

Na negen maanden onderhandelen tussen een groep politieke partijen die na een verkiezing in het voorjaar uit elkaar is gegaan, is er eindelijk een nieuwe regering in Nederland.

Maar er zal geen nieuwe leider voor zijn; Mark Rutte, die zich kandidaat stelt voor een vierde termijn als minister-president, heeft die functie ingenomen. Dit is een bewijs van zijn vermogen om met crises om te gaan en corruptie uit te bannen die zijn vorige coalitie afgelopen januari omver wierp – wat hem de bijnaam “Teflon Mark” opleverde.

Dhr. De partij van Rutte gaat een alliantie aan met dezelfde twee centralistische partijen die de vorige regering vormden en de rechtse Christelijke Partij.

Toen hij de vorming aankondigde van een coalitie van vier partijen onder leiding van zijn partij voor vrijheid en democratie, zei hij: “Het heeft te lang geduurd.” Rutte was het in korte opmerkingen eens. Bekend om zijn nuchtere levensstijl, Mr. Rutte leidt Nederland sinds 2010 en krijgt de laatste jaren veel kritiek op het vasthouden aan de macht. Hij zei dat hij het land met hernieuwd “enthousiasme” zou leiden.

Dhr. De weg naar Route’s vierde termijn was het aftreden van zijn vorige kabinet, dat hoge belastingambtenaren beschuldigde van het opsporen van veel onschuldige families, vaak na racistische opmerkingen, en hen beschuldigde van het onterecht zoeken naar kinderopvangtoeslag. Velen werden gedwongen grote sommen terug te betalen, die gedoemd waren te mislukken.

Maar dhr. Rutte kreeg te maken met de grootste crisis in zijn carrière als demissionair premier van het land, nadat zijn kabinet aftrad te midden van wijdverbreide oproepen tot formele verandering en zijn vertrek van het politieke toneel in Nederland. Maar hij overwon de afgelopen jaren kritiek en tegenstand van de extreemrechtse partijen die in Nederland heersten; Hij behaalde een verpletterende overwinning bij de verkiezingen van maart.

READ  Damascus veroordeelt Nederlandse autoriteiten voor steun aan terrorisme in Syrië - Wereldnieuws

Op woensdag heeft dhr. Rutte en andere leiders in zijn centristische coalitie kondigden aan dat er in de komende 10 jaar nog eens 35 35 miljard, of ongeveer $ 40 miljard, zou worden toegewezen als onderdeel van inspanningen om de Nederlandse bevolking te helpen bij de overgang naar meer energie-efficiëntie. Klimaatverandering.

De regering zei van plan te zijn meer geld vrij te maken om woningtekorten, gezondheidszorg en aanvullende subsidies voor onderwijs en kinderopvang aan te pakken. De vorige regering van Root is bekritiseerd vanwege het vertragen.

Tom-John Meyes, een politiek columnist voor de krant NRC Handelsblad, zei dat de “budgethavik” de overheidsuitgaven had verlaagd en sommige belastingen had verhoogd. “Nu steunt hij de uitgaven, omdat dit de enige manier is waarop hij andere partijen kan koppelen aan een andere post die de regering zal leiden.”

De onderhandelingen met de coalitiepartijen hebben maanden geduurd, wat de toenemende complexiteit van het vormen van coalitieregeringen in het veranderende politieke landschap met de opkomst van populisten en randpartijen benadrukt. In Nederland en andere Noord-Europese landen hebben traditionele partijen veel zetels verloren aan kleinere partijen, waardoor het vormen van compromisregeringen steeds moeilijker wordt.

Het vertrek van Angela Merkel, die Duitsland 16 jaar leidde, maakte haar tot een van de langstzittende leiders in Europa. Die positie deelt hij met een van zijn politieke tegenstanders, de Hongaarse premier Viktor Orban, die sinds 2010 het staatshoofd is.

In juni heeft dhr. Rutte daagde de heer Orban uit.De EU verlaten,,Nadat Hongarije een wet had aangenomen, beweerden veel Europese landen dat de rechten van de LGBTQ-bevolking werden ondermijnd. Dhr. Orban reageerde later, Mr. Hij stond erop dat Rutte hem “haat”.

READ  Nomura aangeklaagd voor € 195 miljoen over swaps voor Nederlandse Vereniging