mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Eigenaar Nederlandse Apple Dinner Theatre helpt bij hulpverlening orkaan Ian

Will Prather gebruikt middelen uit zijn theater om voedsel, water en geld te verstrekken voor hulpverlening.

LANCASTER, pa. — Water wordt gelost voor orkaanslachtoffers, met dank aan Will Prather.

“Er zijn zeker monumentale herstelinspanningen gaande”, zei Prather.

Prather is de eigenaar en uitvoerend producent van twee theaters. Een daarvan is het Broadway Palm Dinner Theatre in Fort Meyers, Florida. De tweede is het Dutch Apple Dinner Theatre in Lancaster.

Ondanks dat hij in het directe pad van orkaan Ian lag, kwam de Broadway Palm er heelhuids door.

“We hadden wat kleine schade, we kwamen vrij vroeg weer aan de macht”, zei Prather. “In feite hebben we de dag na de storm weer stroom gekregen.”

Toen de storm voorbij was, begon Prather zich te concentreren op hulpverlening door water, ijs en warm voedsel te verstrekken aan inwoners van Fort Meyer.

“Onze gemeenschap heeft op dit moment pijn,” zei Prather. “Er zijn veel mensen in nood, en we helpen maar op een kleine manier.”

“[Hearing] de verwoesting van 120 werknemers, het horen van hun verhalen over het verlies van hun huis, hun auto en bijna weggevaagd. We willen helpen”, zegt Erika Wolf.

Wolf, van Dutch Apple Theater, zegt dat een aantal medewerkers naar Fort Meyers is gegaan om te helpen met de hulpverlening. Ze voegt eraan toe dat het theater deze week bij elke show naar believen donaties begon te doneren, waarbij klanten graag meededen.

“We zijn gisteren begonnen met een matinee op woensdag en van gisteren tot vandaag is het verbijsterend hoeveel mensen geven”, zei Wolf.

READ  Huizenprijzen stijgen in juli met 14,5% terwijl de markt blijft afkoelen

Prather zegt dat hij de dienstverlening aan de gemeenschap als een belangrijk onderdeel van de visie van zijn bedrijf ziet.

“Het zijn zulke kleine dingen die impact hebben”, zegt Prather.

Het Broadway Palm Theatre gaat naar verwachting op 14 oktober weer open.