december 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Francis C. ‘Nederlandse’ Williams | overlijdensberichten

VERTEL CITY – Francis C. “Dutch” Williams, 93, is overleden op zondag 10 november. 6, 2022, bij hem thuis.

Geboren in Tell City, Ind., Jan. 19, 1929, de zoon van wijlen Claude en Antoinette (Gratzer) Williams.

Hij was in het huwelijk met Rosella “Rosie” (Linne) Williams op januari. 19, 1952. Dutch was een veteraan van de Amerikaanse marine die tijdens het Koreaanse conflict diende als corpsman bij de mariniers. Hij was lid van St. Paul Katholieke Kerk, VFW, Legion, J. Cees en Ridders van Columbus.

Dutch hield van reizen en kamperen en was mede-oprichter van William Tell Campers. Hij had meer dan 30 jaar bij General Electric gewerkt, was eigenaar van het Dog and Suds Restaurant en diende zijn gemeenschap als gemeenteraadslid en stadsrechter. Hij droeg door de jaren heen veel hoeden als bandouder, little league en CYO-basketbalcoach. Hij was een fervent sportliefhebber en hield zielsveel van zijn familie.

Overlevenden zijn onder meer zijn vrouw, Rosie Williams; kinderen, Kevin Williams uit Tell City, Mark (Kim) Williams uit Tell City, Sherri (Judy) Williams uit Owensboro, David (Wendy) Williams uit Bridgeville, Pa., en John (Tina) Williams uit Evansville; kleinkinderen, Ashley, Amanda, Andrew, Mark, Laura, Jennie, Rachel, Zach, Haley en Austin; en 12 achterkleinkinderen.

Dutch wordt in de dood voorafgegaan door zijn ouders.

De uitvaartdienst zal worden gehouden op vrijdag 10 november om 10.00 uur. 11, 2022, te St. Paul Katholieke Kerk met Fr. Kolbe Wolniakowski. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden in de St. Maria begraafplaats.

Bezichtiging is op donderdag 10 nov. 10, 2022, van 15.00 tot 19.00 uur in Uitvaartcentrum Zoercher-Gillick en van 8.30 uur tot 9.30 uur op vrijdag 10 nov. 11, 2022 te St. Paulus katholieke kerk.

READ  Nederlandse vakbond daagt Uber voor de rechter om freelance chauffeurs

Herdenkingsbijdragen kunnen worden gedaan aan de VFW of het American Legion.

Condoleances kunnen online worden achtergelaten op: zoercher-gillickfuneralhome.com.