november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Man United-nieuws: Erik ten Hag weet niet of Cristiano Ronaldo het opneemt tegen Brighton

Ontsla Cristiano! Erik ten Hag zegt dat het oneerlijk is dat Ronaldo in de schijnwerpers staat omdat hij de vriendschappelijke wedstrijd van Man United tegen Rayo Vallecano vroegtijdig verlaat… maar de Nederlandse baas geeft toe dat hij niet zeker weet of de aanvaller dit weekend tegen Brighton zal spelen

  • Verschillende spelers verlieten Old Trafford vroeg tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van Manchester United
  • Erik ten Hag zei dat het ‘onacceptabel’ was, wat werd gezien als een uithaal naar Ronaldo
  • Maar de Nederlander zegt dat de aanvaller niet op kritiek mag worden gepikt
  • Ronaldo zou zondag tegen Brighton kunnen spelen als Anthony Martial uit is

Erik ten Hag sprong aan de vooravond van het nieuwe seizoen in de verdediging van Cristiano Ronaldo terwijl de soap rond de sterspeler van Manchester United doorging.

Nadat hij Ronaldo uithaalde door de Nederlandse televisie te vertellen dat het ‘onaanvaardbaar’ was dat de speler United’s laatste wedstrijd van het voorseizoen tegen Rayo Vallecano voor het einde had verlaten, deed Ten Hag zijn uiterste best om de controverse weg te werken.

De United-baas zei dat het oneerlijk was dat Ronaldo alle schuld op zich nam, omdat een aantal United-spelers – waaronder zijn Portugese teamgenoot Diogo Dalot – zondag ook vroeg uit Old Trafford schoot.

Cristiano Ronaldo arriveert vrijdagochtend op het trainingsveld van Manchester United

‘Nu moet ik erop wijzen, degenen die vertrokken… er waren veel spelers die vertrokken, maar de schijnwerpers staan ​​op Cristiano en dat klopt niet’, zei Ten Hag.

‘Dus doe je onderzoek en kom erachter dat er nog veel spelers over zijn. Dat is niet correct of acceptabel. Ik begrijp niet wat de relatie is. Hij maakte er deel van uit. Er waren veel spelers.’

Op de vraag of hij met Ronaldo en de andere spelers heeft gesproken, antwoordde Ten Hag: ‘Je zegt het, je corrigeert ze en gaat dan verder. We hebben er genoeg over gezegd. Ik zei dat het niet klopt.’

Ten Hag kan alleen maar hopen dat zijn team zondag net zo snel op de voorgrond staat, als United gastheer Brighton ontvangt, na een uitdagende eerste zomer aan de leiding.

Ten Hag prees vrijdagmiddag in zijn persconferentie het pre-season werk van zijn spelers

Het werd gedomineerd door het verhaal van Ronaldo nadat hij had gevraagd de club te verlaten en vervolgens het grootste deel van de voorbereiding miste vanwege een niet-gespecificeerd familieprobleem.

Het is dan ook geen verrassing dat de nummer 7 van United de aanloop naar de wedstrijd domineert, aangezien zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes nog 26 dagen de tijd heeft om een ​​transfer weg te werken.

Ten Hag beweerde echter dat hij plannen maakt voor het nieuwe seizoen met Ronaldo, 37, in zijn selectie en wil dat de topscorer van vorig seizoen met 24 doelpunten blijft.

‘Ik ben echt blij’, zei hij. ‘We hebben een topspits en ik ben blij dat hij hier is. Ik ben tevreden over het hele team. We werken goed en Cristiano werkt hard.’

Voorlopig is de meest urgente kwestie rond Ronaldo of hij zal beginnen tegen Brighton, nadat hij deze zomer slechts 45 minuten voetbal heeft gespeeld.

Anthony Martial zal de wedstrijd missen met een hamstringblessure nadat hij de aanval leidde in de voorbereiding, waardoor Ten Hag een grote oproep achterlaat om zijn eerste Premier League-teamselectie te maken.

Zet hij Ronaldo in de basisopstelling of blijft hij bij de spelers die hard hebben gewerkt bij Carrington en op tournee door een alternatieve vervanger voor Martial te vinden?

‘We zullen het zondag zien’, zei Ten Hag. ‘Ik denk dat we oplossingen hebben om het op te lossen.’

Anthony Martial is niet beschikbaar voor de confrontatie met de Seagulls vanwege een klein hamstringprobleem

Anthony Martial is niet beschikbaar voor de confrontatie met de Seagulls vanwege een klein hamstringprobleem

Toch zou de Nederlander ongetwijfeld nog enkele oplossingen tot zijn beschikking willen hebben. Hij heeft er geen geheim van gemaakt dat hij nog een aanvaller wil, en de zomerlange achtervolging van FC Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong vertoont geen tekenen van vertraging.

Ten Hag houdt vast aan zijn mantra dat hij de juiste spelers door de deur wil – anders is hij blij met wat United al heeft.

‘Je hebt geen speler nodig, je hebt de juiste speler nodig’, zei hij. ‘Als het niet de juiste speler is, nee, dan ben ik blij met de huidige ploeg.

‘We willen Frenkie? Ik weet het niet. Het gaat om de juiste spelers en ik kan niets zeggen over een speler die onder contract staat bij een andere club.’

READ  Analisten passen schattingen na winst Dutch Bros aan (NYSE:BROS)

Advertentie