juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Barcelona nabij Nederlandse spits Memphis tekent transfervrij van Lyon

Barcelona nabij Nederlandse spits Memphis tekent transfervrij van Lyon

Getty Images

Memphis Debbie is bijna aangekondigd als speler van Barcelona na de gratis aankopen van Sergio Agüero en Eric Garcia.

De Netherlands International is het eind deze maand niet eens met Olympique Leonis en gaat zonder transfersom naar Camp Nou.

Debe, 27, speelt momenteel voor Oranje op de UEFA European Championships 2020 en scoorde eerder deze week in een 2-0 Groep C-overwinning op Oostenrijk.

Het was een periode voordat het papierwerk van de voormalige Manchester United-man was afgerond, en hij heeft al interesse getoond om opnieuw samen te werken met Barça-baas Ronald Coman.

“Zoals ik al eerder zei, zal de verhuizing vanzelf duidelijk zijn”, zei Debe eerder deze week. “Het is de moeite waard om te zien. Daar wil ik het bij laten. Iedereen weet dat ik al heel lang bij Barça speel en ik wil onder Ronald Coman spelen. Afwachten. Dan komt het nieuws vanzelf.”

Koeman reageerde positief op de opmerkingen van Deboy en kwam naar de overwinning op Oostenrijk in het Johann Groof Stadion in Amsterdam.

“Memphis zei er iets over en ik kan het bevestigen”, zei de 58-jarige. “Het is nog niet getekend, maar het is er bijna. Ik wilde dit in januari doen. Als het nu gebeurt, is het geweldig. We weten wat we samen kunnen doen.”

Barca stond ook achter Debbie’s Nederlandse internationale teamgenoot Giorgino Vijnoldom, maar Paris Saint-Germain won de race en Lyon kreeg gezelschap van het enthousiasme van de man.

READ  Nederlands Museum opent volledige collectie 'eerste ter wereld'