juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders schrappen alle resterende viruscontroles

Nederlanders schrappen alle resterende viruscontroles

De Nederlandse regering laat alle resterende maatregelen tegen het coronavirus vallen, met uitzondering van sociale afstand, en sinds 26 juni zijn de vaccins in een stroomversnelling geraakt en zijn de besmettingspercentages sterk gedaald.

De Nederlandse interim-premier Mark Rutte zei vrijdag dat mensen vanaf aanstaande zaterdag geen mondkapjes meer hoeven te dragen op openbare plaatsen waar sociale uitsluiting mogelijk was.

Alles wat kan op een afstand van 1,5 meter kan worden toegestaan, “onbeperkt op teamniveau, zonder verplichte deadlines”.

Mondkapjes blijven verplicht in het openbaar vervoer en op de luchthavens van het land.

Root-toegevoegde maskers zullen nog steeds nodig zijn als de 1,5 meter regel niet mogelijk is.

Rutte zegt dat de regering afziet van het advies om thuis te werken, waardoor werknemers niet meer naar hun kantoor kunnen terugkeren als ze dat kunnen met inachtneming van sociale afstand.

Hij noemde de aankondiging een “speciaal moment” dat een verschuiving markeerde van het publiek vertellen wat ze niet konden doen te midden van epidemieën naar zeggen wat ze wel konden doen.

“Hoe vaak zijn we hier niet gekomen om je het onmogelijke te vertellen? Gelukkig zijn we nu terug op het punt om het mogelijke te benadrukken”, zei Rutte.

Nederland is het laatste Europese land dat zijn vergrendelingsoperaties heeft stopgezet, aangezien het aantal besmettingen op de meeste continenten daalt.

Evenementen zoals concerten zijn toegestaan ​​als deelnemers zijn ingeënt, negatief zijn getest of in de afgelopen zes maanden al COVID-19 hebben aangetoond.

(Disclaimer: dit verhaal is automatisch gemaakt op basis van een geïntegreerde feed; alleen afbeelding en titel zijn mogelijk herwerkt door www.republicworld.com)

READ  Spaanse en Nederlandse zaken nemen af ​​in stadsprocessen in China