juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Red Bull’s Max Verstappen race WINS in F1-carrière

Formule 1: Max Verstappen van Red Bull maakte zijn debuut in het jaar 2015 bij het toenmalige team Toro Rosso, maar het jaar daarop zelf begon hij resultaten te laten zien op de baan door zijn eerste Grand Prix te winnen in de vorm van de Spaanse GP. Sindsdien heeft de Nederlandse coureur elk seizoen races gewonnen en in zijn achtste seizoen op dit moment heeft hij acht races gewonnen, waarmee hij zijn totaal naar 28 voor de meeste overwinningen. Volg Formule 1-updates op InsideSport.IN

Verstappen’s eerste ervaring achter een F1-auto was in 2015 toen hij zijn debuut maakte bij Toro Rosso toen hij dat seizoen vier DNF’s registreerde. Zijn beste resultaat kwam tijdens de GP van Hongarije en de Verenigde Staten, waar hij als vierde eindigde. Over het algemeen eindigde hij het seizoen op de twaalfde plek met slechts 49 punten.

Kom volgend jaar en Verstappen was volledig veranderd omdat hij volwassen was geworden als coureur. In het seizoen 2016 won Verstappen slechts één race, namelijk de Spaanse GP, en eindigde het seizoen zelfs als vijfde overall met 204 punten. Ondertussen maakte hij dat jaar zelf ook een overstap naar Red Bull.

Door over te schakelen naar Red Bull, een team dat geavanceerder en sneller is op de baan, kon de Nederlander nu volledig gebruik maken van zijn vaardigheden op de baan, want in het seizoen 2017 behaalde Verstappen twee overwinningen in de Maleisische en Mexicaanse GP. Hij eindigde het seizoen 6e met 168 punten.

READ  Subsidievrije windenergie op zee begint het Nederlandse net binnen te stromen

Toen kwam het seizoen 2018, waarin Verstappen opnieuw twee overwinningen mee naar huis nam in de Oostenrijkse en Mexicaanse GP, terwijl hij het seizoen als 4e algemeen eindigde met 249 punten. In het seizoen 2019 waren er 3 overwinningen in de Oostenrijkse, Duitse en Braziliaanse GP, aangezien Verstappen het seizoen 3e overall afsloot met 278 punten.

Formule 1: Max Verstappen wint de GP van Oostenrijk in 2019.

Het seizoen 2020 zag opnieuw een dip in de raceoverwinningen voor Verstappen toen hij twee overwinningen mee naar huis nam in de Britse en Abu Dhabi GP toen hij het seizoen 3e afsloot met 214 punten. Het seizoen 2021 zag een sprong in de prestaties van Verstappen toen hij zijn eerste F1-titel pakte.

Dat jaar won Verstappen 10 raceoverwinningen en eindigde hij het seizoen als eerste overall met 395,5 punten. Het seizoen werd beslist in de laatste ronde van de laatste race van de GP van Abu Dhabi, toen Verstappen Hamilton inhaalde om als eerste de geblokte vlag te zien.

Dit jaar, aangezien de F1 momenteel in de zomerstop is, heeft Verstappen tot nu toe acht overwinningen op zijn naam staan ​​met nog negen races te gaan. Hij leidt het rijdersklassement met 258 punten op zijn naam.

Volg InsideSport op GOOGLE NIEUWS