december 3, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Charles “Nederlandse” Schlesselman | de krant

Charles “Nederlandse” Schlesselman

Bellevue, Was.

17/5/1924-7/26/2022

Geliefde Nederlander is op 26 juli 2022 vredig in zijn slaap overleden. Hij genoot van een lang leven van 98 jaar, vol vreugde en avontuur, inclusief wereldwijde reizen en zomerse uitstapjes naar de familiehut aan Separation Lake, Ontario, Canada.

Hij werd geboren in Victor, Iowa, aan Charles “Skinny” en Laura (Refer) Schlesselman. Hij ontmoette zijn vrouw Teed aan de Universiteit van Iowa in 1945, en samen bezaten en exploiteerden ze de Ranch Supper Club in Cou Falls, Victorian Inn, Victor and Forum, Cedar Rapids.

Hij was lid van ATO Fraternity, Elmcrest Country Club, University Athletic Club, en was het langst levende lid van de Cedar Rapids Elks Club.

Ze brachten vier kinderen groot: John en David, eerder overleden; Diane (James) Klinger en Carol (Robert) Rudd en verhuisden twee jaar geleden naar Seattle. Hij laat zijn vrouw, twee dochters, negen kleinkinderen, 17 achterkleinkinderen en vele liefhebbende familieleden na.

Deel uw herinneringen aan het Nederlands op www.smithfh.com. Een viering van het leven van 2:30 tot

16.30 uur aug. 20, in het hotel in Kirkwood, 7725 Kirkwood Blvd. SW, Cedar Rapids. Gedenktekens kunnen worden gestuurd naar Elks Lodge 251, Cedar Rapids.

READ  Tactisch verstandig na zijn jaren