december 9, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan 600 vrouwen doen dit weekend Double Dutch aan de zuidkant

PULLMAN — Honderden vrouwen uit de hele Verenigde Staten, in de leeftijd van 40 tot bijna 90 jaar, zullen dit weekend de South Side bezoeken om het reces opnieuw te beleven tijdens een nationale retraite voor een dubbele Nederlandse club wiens wortels in Chicago liggen.

De 40+ Double Dutch Club houdt zaterdag haar tweede Nationale Speeldatum in House of Hope, 752 E. 114th St. in Pullman. De registratie voor het evenement is vol, met meer dan 600 vrouwen die de plaatselijke clubafdelingen in 40 staten vertegenwoordigen.

De National Play Date zal vergelijkbaar zijn met de losjes gestructureerde lokale meetups, met stretching, een gratis speelsessie, Afrikaanse hinkelen, een afkoeldans, een groepsfoto en een gebedskring. Er is ook een lunch en een loterij.

“Het is gewoon een kans voor” onze Facebook-groepsleden uit het hele land om samen te komen en persoonlijk met elkaar in contact te komen”, zegt Pamela Robinson, mede-oprichter en inwoner van South Shore. “We zullen buiten spelen, dubbel nederlands springen, hinkelen, hoelahoep en alle dingen doen die we vroeger als kleine meisjes samen deden.”

Robinson, mede-oprichter Katrina Dyer Taylor, de merkambassadeurs van de club en leden uit de regio Chicago zullen de speeldatum leiden, die bijna vijf keer zo groot was als het inaugurele evenement vorig jaar.

“We waren van plan om het bezoekersaantal te verdubbelen tot 300, maar toen was de ruimte in één dag uitverkocht” op de parkeerplaats van het Pullman Community Center, de locatie van vorig jaar, zei Robinson. “Het was zo snel uitverkocht dat we ons gedwongen voelden om deze grotere zaal te vinden om meer vrouwen te huisvesten.”

READ  Nederlandse tieners vaak blootgesteld aan alcoholgehalte op TikTok
Credit: Mits
Deelnemers aan de National Play Date van vorig jaar poseren voor een groepsfoto aan het meer.

Sommige supporters vlogen donderdag al naar Chicago om een ​​privévertoning op vrijdagavond bij te wonen van “Voorbij de touwen”, een documentaire over de club waar de leden sinds vorig jaar aan werken.

Onder de gasten voor de vertoning van vrijdag zijn Ronnie DeVoe van New Edition en Bell Biv DeVoe, die de muzieksupervisor van het project is; en zijn vrouw, Shamari, de zanger van de platina-verkopende R&B-groep Blaque, die de beroemde ambassadeur van de club wordt, zei Robinson.

Nadat leden de documentaire hebben bekeken en er feedback op hebben gegeven, zal de club de film indienen bij “zoveel mogelijk” [film festivals] zoals we kunnen bedenken,” inclusief de Sundance- en Tribeca-festivals, zei Robinson.

De 40+ Double Dutch Club heeft lokale afdelingen in Bronzeville-Hyde Park, Calumet City, Evergreen Park, Zuid-Holland, Glendale Heights, Aurora, Schaumburg, Bolingbrook, Oak Park en Berwyn.

Clubleden overwegen om in de nabije toekomst hoofdstukken voor Englewood en North Side te starten, zei Robinson. De hoofdstukken in Chicago en omgeving spelen samen met meer dan 100 andere in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en Israël.

De club zal “het belang van actief blijven” delen en andere vrouwen laten zien dat “alleen omdat je ouder bent, het niet betekent dat je oud bent” met een optreden op de Black Women’s Expo op McCormick Place volgend weekend, zei Robinson.

“We zijn gewoon enthousiast over het feit dat we blijven groeien en dat nog meer vrouwen over ons horen”, zei ze. “God is eigenlijk gewoon ons territorium aan het vergroten, waardoor meer vrouwen zich bewust worden van wie we zijn en wat we doen.”

READ  Banken voeren nieuwe tarieven in voor witwascontroles

Abonneer je op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten gerunde redactiekamer. Elk dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago.

Klik hier om Block Club te steunen met een schenking fiscaal aftrekbaar.

Bedankt voor het abonneren op Block Club Chicago, een onafhankelijke, 501(c)(3), door journalisten gerunde redactiekamer. Elke dubbeltje verdienen we met rapportage vanuit de buurten van Chicago. Klik hier om Block Club te steunen met een schenking fiscaal aftrekbaar.

Luister naar “It’s All Good: A Block Club Chicago Podcast”: