Politiek

PvdA: Cultuur voor iedereen

De PvdA staat voor een breed cultuuraanbod voor iedereen. Want cultuur bindt, prikkelt en maakt mensen blij. Cultuur is bij uitstek een manier om jezelf én anderen beter te leren kennen en begrijpen, om je horizon te verbreden, en om in aanraking te komen met mensen die je normaal niet zo snel tegenkomt.


In Den Haag mogen we trots zijn op wat er allemaal in de stad gebeurt, van jazz tot dans, van toneel tot rock, van musea tot culturele broedplaatsen. Tegelijkertijd verschilt het sterk hoe makkelijk inwoners van Den Haag in aanraking komen met cultuur. De Haagse PvdA wil dat het cultuuraanbod iedereen bereikt en aanspreekt. Niet alleen bij de grote culturele instellingen in de binnenstad, maar juist in de wijken, de kleine theaters en festivals die door en voor bewoners worden georganiseerd.


Ook in Loosduinen, waar de bibliotheek als Cultuuranker leuke activiteiten en evenementen organiseert. Waar in het Haags Pop Centrum misschien op dit moment wel de nieuwe Golden Earring of Di-rect aan het oefenen is. Waar je bij het Geluid van Loosduinen of Loosduinen Gaat Los kunt genieten van de meest diverse en afwisselende optredens. Mooie initiatieven die steun van de gemeente verdienen.


De PvdA zorgde voor extra geld voor de Cultuurankers in de wijken, voor cultuur die dichtbij mensen staat en aansluit op de bewoners in de buurt. Daar zijn we trots op, en blijven we ons voor hard maken. Dat geldt ook voor bibliotheken, die een belangrijke spil zijn in de wijk.


Cultuur moet toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen met een kleine portemonnee. De Ooievaarspas zorgt ervoor dat mensen tegen korting of gratis gebruik kunnen maken van cultuur in de stad. Dat houden we zo. Dat geldt ook voor alle Haagse kinderen, die op vroege leeftijd in aanraking moeten kunnen komen met kunst en cultuur. Daarom staat de PvdA voor meer aandacht voor kunst, cultuur en muziek op scholen, in bibliotheken en culturele projecten waar alle kinderen aan mee kunnen doen. ​Zo zorgen we voor een cultuuraanbod wat zo divers is als de stad zelf, en waar iedereen van kan genieten.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA