Politiek

Michel Rogier verder als fractievertegenwoordiger

In de raadsvergadering van donderdag 19 april worden CDA’ers Michel Rogier en Ismet Bingöl beëdigd als fractievertegenwoordiger. Dit houdt in dat zij de fractie ondersteunen en het woord voeren in diverse raadscommissies.

Michel Rogier maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie. Hij was woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen. Rogier maakte zich in deze periode sterk voor goed openbaar vervoer in Den Haag en de metropoolregio Rotterdam – Den Haag. Vooral de sociale functie van het OV vond en vindt hij belangrijk, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken en binnenstedelijk gebieden zoals de Paul Krügerlaan, Beeklaan, of de Hobbemastraat. Hij verzette zich tegen het schrappen van tram- en buslijnen en staat erop dat nieuwe wijken zoals Vroondaal goed op het netwerk worden aangesloten. Ook maakte Michel Rogier zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed en de komst van een POP-museum. Rogier: “De komende tijd blijf ik woordvoerder op het gebied van mobiliteit en voor de wijk Loosduinen. Er spelen genoeg kwesties waar het CDA Den Haag van zich kan laten horen.”


Ismet Bingöl stond op nummer 10 van de CDA-kieslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Hij wist met een sterke campagne bijna 1100 voorkeursstemmen binnen te slepen. Bingöl woont al zo’n 40 jaar in de Schilderswijk en is vanaf zijn jeugd betrokken bij het wel en wee in de wijk.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA