Politiek

CU/SGP: Versterk Loosduins cultureel erfgoed

De ChristenUnie/SGP wil dat er meer aandacht komt voor cultureel erfgoed in Loosduinen en de geschiedenis daarvan. Daarom wil de ChristenUnie/SGP dat het burgerinitiatief ‘Stadmaken’ alle ruimte krijgt, de historie van tuinbouwdorp meer ‘beleefbaar’ wordt en dat beeldbepalende kerkgebouwen behouden blijven. Lijsttrekker Pieter Grinwis: “Loosduinen is een karakteristiek deel van de stad met echt zijn eigen geschiedenis. Die willen we koesteren, en kan op veel meer plekken tot leven worden gebracht. Loosduiners hebben laten zien dat er veel burgerkracht is om hier een bijdrage aan te leveren. De gemeente mag hier wel meer oog voor krijgen.”


Geef burgerinitiatief de ruimte
Na het succes van het burgerinitiatief om Buitenplaats Ockenburgh te redden, is nu het burgerinitiatief ‘Stadmaken’ in ontwikkeling om het historische dorpshart meer tot leven te brengen. Dit initiatief kan op warme steun van de ChristenUnie/SGP rekenen. Pieter Grinwis: “Allereerst is het fantastisch om te zien dat mensen Loosduinen een warm hart toedragen en actief aan de slag gaan met het cultureel erfgoed. Als partij juichen we dit initiatief toe en ondersteunen het graag. Het streven om in 2023, als Loosduinen 100 jaar bij Den Haag hoort, Hof van Loosduinen te openen moet dan ook zeker gehaald worden.”


Toegankelijk voor iedereen

De ChristenUnie/SGP vindt dat cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn en wil daarom dat alle inwoners een keer de kans krijgen het Loosduins museum te bezoeken. Pieter Grinwis: “Cultuur is niet alleen voor degene die ervoor gestudeerd hebben, we moeten het juist voor iedereen toegankelijk houden. Dus hup, naar het Loosduins museum met die schoolklas of met de seniorensoos.” Tot slot wil de ChristenUnie/SGP dat markante gebouwen, zoals kerkgebouwen en hun maatschappelijke functie behouden blijven. Daartoe wil de partij een kerkgebouwenfonds, waar ook de gemeente aan bijdraagt.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA