Algemeen

Rondleidingen Ockenburgh mei 1940

In het kader van de Haagse Vrijheidsweken organiseert de Studiegroep Historisch Ockenburg (SGHO), in samenwerking met de Stichting Herdenking Militaire Erehof ’s-Gravenhage, een aantal rondleidingen op en rond het landgoed Ockenburgh. Tijdens deze rondleidingen gaat men op vele plekken terug naar de meidagen van 1940 en een aantal periodes erna.

De Duitse invasie startte in de vroege ochtend van 10 mei 1940 en had onder andere tot doel de vliegvelden Waalhaven, Valkenburg, Ypenburg en Ockenburgh aan te vallen en te bezetten. Hierna was de opdracht om vanaf de vliegvelden op te rukken naar het centrum van Den Haag om de koninklijke familie, het kabinet en de militaire leiding gevangen te nemen. Hiermee moest een snelle capitulatie worden afgedwongen.

De rondleidingen vinden plaats op 13 april (11.00 uur en 13.00 uur), op 19 april (13.00 uur), op 20 april (13.00 uur), op 22 april (13.00 uur), op 26 april (13.00 uur) en op 5 mei (11.00 uur en 13.00 uur). Tijdens de rondleidingen geven de gidsen met behulp van foto’s en kaarten uitvoerige informatie en beantwoorden vragen.

De rondleidingen duren ongeveer twee uur. De deelname is gratis, maar men dient zich wel op te geven via het e-mailadres sgho@hotmail.nl
Vermeld naast het tijdstip en uw naam, ook het aantal personen dat deelneemt aan de rondleiding en uw telefoonnummer.DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Hoe denkt u over de opknapbeurt van Kijkduin?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA