Politiek

'Investeer in amateurvoetbal, niet in een Brusselse onzintitel'


DEN HAAG - De Haagse PVV-fractie ziet niets in de kandidaatstelling van de gemeente Den Haag om in 2021 Europese sporthoofdstad te worden. Raadslid Elias van Hees: "Wat heeft Den Haag aan deze Brusselse onzintitel?


Geldsmijten ligt op de loer, zonder de garantie dat er maar één mooi internationaal sporttoernooi naar Den Haag komt. Waarom zou Den Haag deze Brusselse onzintitel in hemelsnaam nodig hebben om zich te profileren als sportstad aan zee? Een aanbeveling van het alsmaar falende dagelijks bestuur van de Europese Unie is eerder negatieve reclame."

De partij heeft het stadsbestuur gevraagd waarom de gemeenteraad niet is geïnformeerd over de Haagse kandidaatstelling. Ook wil de partij weten hoeveel geld het college gaat 'stukslaan in dit zwarte gat der grootheidswaanzin'.

De PVV is van mening dat het geld uit de sportbegroting beter gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het Haagse amateurvoetbal, dat volgens de PVV 'door alle gedwongen fusies zo onderhand gesloopt is door gemeentelijk beleid'.


TIP DE REDACTIE