Den Haag

Groep de Mos stelt Edith Schippers aan als formateur

Edith Schippers is dinsdag aangesteld als formateur voor de onderhandelingen voor een nieuw College met de vier grootste partijen. Richard de Mos, fractievoorzitter van Groep de Mos / Hart voor Den Haag, heeft veel vertrouwen in de oud-bewindsvrouw.


De Mos: "Mevrouw Schippers kennen we als een kordate vrouw. De verwachting is dat zij goed leiding kan geven aan het proces, dat ze de zaken snel oppakt en dat we er zodoende snel uit kunnen zijn." De benoeming krijgt steun van de vier onderhandelende partijen. “We zien dat met vertrouwen tegemoet en streven naar een stabiel en ambitieus college”, aldus De Mos.


Met deze nieuwe stap in de onderhandelingen nemen de partijen afscheid van verkenner Hans Wiegel, die een afspiegelingscollege met de vier grootste partijen voorstelde na gesprekken. De Mos: “Wij zijn de heer Wiegel zeer erkentelijk voor zijn uitstekende werk als informateur de afgelopen periode. Door zijn unieke stijl heeft hij de vier grootste partijen dichter bij elkaar weten te brengen.”DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA