Politiek

CDA wil rookverbod op speelplekken


DEN HAAG - Het CDA Den Haag pleit opnieuw voor meer rookvrije speelplekken in Den Haag. Volgens de partij hebben kinderen recht op een gezonde en veilige speelplek. Een verbod op roken bij speelplekken moet dit garanderen.


CDA-fractievoorzitter Daniëlle Koster: "Kinderen moeten kunnen spelen zonder dat zij gedwongen door rook moeten lopen en inademen. Ook zien kinderen volwassenen roken en krijgen zo mee dat roken ‘ok’ is. Door zo veel mogelijk plekken rookvrij te maken leren wij kinderen dat roken niet de norm is. Het CDA wil daarom dat er bij meer speelplekken borden worden opgehangen dat roken verboden is." In 2014 werd de eerste rookvrije speeltuin in Den Haag geopend. Koster: "Wat het CDA betreft volgen er nog veel meer!"

Longfonds en KWF Kankerbestrijding
Het Longfonds ontwierp onlangs een stappenplan om gemeenten, ouders en beheerders van speelplekken te helpen hun speeltuin rookvrij te maken. Uit een onderzoek dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van KWF Kankerbestrijding werd duidelijk dat meer dan driekwart van de ondervraagden een verbod op roken bij speelplekken steunt. "Reden te meer om de gemeente op te roepen aan de slag te gaan met het rookverbod op Haagse speelplekken!", aldus Koster.


 TIP DE REDACTIE


 

 

Pierre Stassen.

2016-06-24 18:23:54
Wat een ongelooflijke flauwekul kan een mens toch uitkramen. Kinderen MOETEN gedwongen door rook lopen in een speeltuin.Met doet alsof daar een hele batterij kettingrokers op de banken zit.Gekker kan men het niet maken om hun zin door te drijven en het roken te verbieden.reclameer eens over al die chemische rotzooi wat er de lucht in word gejaagd,EN wat in die Esigaretten zit.Daar word je pas kotsmisselijk van.


DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA