Algemeen

Aftrap Dalton Den Haag Zorgweek

Woensdag 13 februari hebben de leerlingen van 4-havo en 4- vwo van Dalton Den Haag de 27e Dalton Zorgweek afgetrapt met een sportclinic. De leerlingen hebben kennis gemaakt hoe het is om met een lichamelijke beperking te sporten. Vol enthousiasme hebben de leerlingen meegedaan aan rolstoelbasketbal en zitvolleybal. Ook was er een informatief gedeelte waarin hen verteld werd hoe het leven plotseling kan veranderen en je verder moet leven met een lichamelijke beperking. Het was een sportieve maar ook confronterende ochtend.

De sportclinic was het begin van de voorbereidingsfase van de zorgweek. De leerlingen zullen nog op verschillende manieren op school geïnformeerd en voorbereid worden op de zogenaamde Dalton Zorgweek in de week van 25 maart voor 4-havo en de week van 6 mei voor 4-vwo.

Dit project houdt in dat alle leerlingen uit de vierde klassen havo en vwo na een goede voorbereiding een week lang een soort snuffelstage doorlopen bij een instelling in de zorgsector. Bijna 50 Haagse en Westlandse instellingen, waaronder verzorgingshuizen, verpleeghuizen, psychiatrische centra, en dagactiviteitencentra verlenen hun medewerking.
Het gaat er in deze stage om dat alle leerlingen tenminste één keer op deze leeftijd in aanraking komen met mensen voor wie het leven niet zo beschermd en zorgeloos is als het hunne. Na afloop van zo’n zorgweek zeggen leerlingen regelmatig “Ik wist niet wat werken in de zorg inhield. Best indrukwekkend om een week mee te kijken en te helpen”.

Werkboek
“De leerlingen krijgen naar hun stageplaats een werkboek mee, samengesteld door school, waaruit leerlingen allerlei opdrachten moeten maken die betrekking hebben op de situatie in hun instelling. De Dalton hoopt weer op mooie leerzame stageweken!”

Foto Emma de Zwart (fototeam DLV)DE KRANT VAN DEZE WEEK

POLL

Wat merkt u van de werkzaamheden aan de Kijkduin-Houtrust route?

Stemmen Bekijk resultaten

AGENDA